2001 yılından beri mülkiyeti Ziraat Bankası’nda olan ve imarı değiştirilmesi teklif edilen parselde bulunan Emlak Bankası Spor Kulübü bünyesinde de toplam 1880 metrekare 3 adet açık tenis kortu, 1800 metrekare açık futbol sahası, 1 adet yarı açık olimpik yüzme havuzu, 925 metrekare kapalı basketbol salonu bulunuyor.
 
ÖNCE MEVCUT İMAM HATİPLERİ DOLDURUN!

11 Ocak tarihli oturumda İBB Meclis gündemine gelen teklif için hazırlanan komisyon raporunda Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü parselin, sıvılaşma ile yapay dolgu tehlikelerinin birlikte görüldüğü “Orta-Hafif Mühendislik Önlemleri” gerektiren alanda yer aldığından dolayı  önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.
Ataköylülerin kullandığı spor alanına imam hatip lisesi yapılmak istendiğine dikkat çeken CHP Gurup Sözcüsü Tonguç Çoban, mevcut imam hatiplerin doluluk oranlarına bakarak, ihtiyaç olursa yapılacağını fakat vatandaşın spor alanına böyle bir tesisisin uygun olmayacağını söyledi.
Oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliği ile 12 bin 633 metrekarelik spor alanı, imam hatip yapılmak üzere “mesleki ve teknik öğretim tesisi alanı” ilan edildi. Parsele okula hizmet edecek yurt, kütüphane, spor tesis, sergi-konferans salonları yapılabilecek.

Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi