Aynı zamanda bir öğretmen olan yazar Metin Yıldırım yeni kitabında Ermenistan’dan başlayıp İstanbul’da devam eden, suça bulaşmış, yine kendisine iyilik yapanlara ihanet edenlerin hikayesini anlatıyor.  Bengü Yayıncılık tarafından bastırılan yazarın yeni kitabı "Suç Koridoru" kitap evlerindeki raflarda yerini aldı.

Kitabın konusu kısaca şöyle:

“Türklerden nefret eden bir kundura tamircisi Kikos, Erivan’da küçük bir dükkânda kundura tamiri yapmakta, her 24 Nisan anma törenlerine katılarak, orada yakılan Türk ve Azerbaycan bayraklarından bir parçayı alıp evinde saklamaktadır. Oysa karısı Şoger, evinde yanık kokusu ile yaşamak istememektedir. Yaşamlarını kolaylaştırmak için tek oğulları Dikran’ın Metzamor Nükleer Santrali’nde çalışmasına izin verirler. Dikran, radyasyona maruz kalarak ölünce anne Şoger, Ermeni yöneticilerden nefret eder. Komşularının kızı Yeraz, İstanbul’da bir ailenin çocuğuna bakarak çok iyi para kazanıp, tatil için Erivan’a geldiğinde, ondan eşini de İstanbul’a götürmesini ister. Yeraz, Kikos’un Aksaray’da bir kunduracının yanında iş bulmasına yardım eder. Kikos, İstanbul’da yaşamaya başlar. Bir yandan çevreyi tanımaya çalışırken,diğer yandan Hırant Dink’in anma törenlerinde katılır ve İstanbul’daki Ermeni varlığından gurur duyar. Ancak Erivan’da hiçbir Türk varlığının olmayışını, tek bir Türk’ün yaşayamamasının sebeplerini vicdanında sorgular. İstanbul’da kaldığı süre içerisinde Türklerden hep yardım görür ama içindeki nefret duygusunu bir türlü yenemez, uyuşturucu kuryeliği yapmaya başlar. Arkadaşı Hovik ise bir tekstil firmasından Burgaz’a hazır elbise taşımaktadır. Yeraz, bir yandan kapıcı Ali ile evlenerek Türkiye’de oturma izni almak için planlar yaparken, diğer yandan zengin bir öğrenci olan Hakan’la çıkmaktadır. Yeraz, Kikos ve Hovik, Sadık Bey’in kızı Burcu’yu Bulgaristan’a kaçırıp fidye almak isterler; Ancak Hovik arkadaşlarından habersiz olarak minibüse 30 kg uyuşturucu yüklemiştir. Komiser Sevda, uyuşturucu patronları ile işbirliği yapan köstebekleri deşifre etmek için çalışmalar yapar. Kikos, Hovik ve Yeraz arasındaki ilişkiyi öğrenir, İstanbul’un çeşitli semtlerinde kuryelik yapan, hap satan kişileri tespit edip başarılı bir operasyonla suçluları yakalar. Burcu, kafasına aldığı bir darbe nedeniyle kısmi felç geçirmiştir. Bir Ermeni kızını evine bakıcı olarak aldığı için kendisini suçlayan Sadık Bey stresten ölür. Nihal Hanım, Suadiye’deki evini satarak kızı Burcu ile bilinmeyen bir semte taşınır.”

METİN YILDIRIM KİMDİR? 

1957 yılında Iğdır’da doğdu. İlk ve orta tahsilini 1975 yılında Iğdır’da bitirdi. Sivas Eğitim Enstitüsü’nden 1977 yılında mezun olduktan sonra Tuzluca ve Iğdır’da değişik okullarda öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. “Bir eğitimcinin hayat boyu kendini eğitmesi ve güncel kalması gerekir!” diyen Metin Yıldırım, önce Gazi Üniversitesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliğibölümüne, sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne kayıt yaptırdı. Çalışmak zorunda olduğu için her iki okula da devam edemedi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünü bitiren yazar Akademik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Yeni Türk Cumhuriyetleri Çalışma Sorunları ve Endüstri İlişkileri” ana bilim dalında master yaparak başladı. Tez konusu olarak “Azerbaycan Eğitim Sistemi” ni seçen Metin Yıldırım, Azerbaycan’a giderek Azerbaycan’ın eğitim sistemi hakkında inceleme yaptıktan sonra karşılaştırmalı eğitim sistemleri konusunda veri toplamak amacıyla Almanya’nınStuttgart ve İsviçre’nin Aargau Kantonunda iki ayrı okulda inceleme yaptı. “Azerbaycan Eğitim Sistemi” (ISBN:975-00759-0-0) adlı belgesel kitabı Ocak 2006’da basılan Metin Yıldırım’ın eğitimle ilgili çeşitli makaleleri ve değişik türde şiir, ve belgesel türü çalışmaları değişik internet sitelerinde yayımlandı.  Ayrıca yazar ingilizce seviyesini geliştirmek için FrancesKing School of English-London( 2011) ve Edgeware Academy Language School-London- (2012) okullarında kurs aldı.1988 yılından beri İstanbul’un değişik okullarında yönetici ve öğretmen olarak görev yapan yazarın öğrenme aşkı, bir üniversitenin “Tarih” bölümünde devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi