Sultangazi Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda 2018 yılı performans programı ve 2018 mali yılı ve izleyen iki yılın bütçesi onaylandı.

Oylama öncesi Meclis’te konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara bakıldığında dev projelerin kararlı adımlarla yürüdüğünü ifade eden Başkan Altunay, “Sultangazi son yıllarda büyük değişim ve beraberinde gelen dönüşümü yaşıyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen belediye yatırımlarının; sosyal, kültürel ve altyapı alanlarında hayata geçirilen projelerin rolü büyüktür. Yapılan her bir yatırım, ilçenin değerine değer katarken vatandaşların sosyal yaşama katılımlarını da artırdı” diye konuştu.

Sultangazi Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla, diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte gerçekleştirilen projeleri Sultangazi'ye kazandırarak büyük bir değişimin temelden başlatılmış olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay şu açıklamalarda bulundu:

Sultangazi’de okulların dışında bir tane kamu binası yokken artık eksik kamu binası kalmadı diyebileceğimiz noktaya getirdik. Şimdi, uygulanan sosyal projeler sayesinde Sultangazi her geçen gün marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugün sabırla ve ilk günkü heyecanla Sultangazimizin problemlerine kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretmenin gururunu yaşıyoruz. 2018 yılı Performans Programı’nda her yıl olduğu gibi Sultangazi’ye değer katacak ve onu hak ettiği yere getirmeye bir adım daha yaklaştıracak faaliyetleri hızla çoğaltıyoruz. Yıllık performans programı ile belediyenin tüm proje ve faaliyetlerini; düzenli, ölçülebilir, öngörülebilir, akılcı, verimli şekilde uygulamayı hedefledik. Bu performans programının belediyemizin hizmet, sonuç ve kalite eksenli dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağına gönülden inanıyorum."

Başkan Altunay konuşmasında yapımı devam eden projeler hakkında da bilgi verdi. Başkan Altunay, “Esentepe ve Uğur Mumcu Mahallesi Hizmet Tesisleri’nin yapımları hızla devam ediyor. Öte yandan Sultançiftliği Mahallesi'nde gençlik Merkezi'ne ilk harcımızı koyuyoruz. Sultangazi Kent Meydanı projesi ise yakında ihaleye çıkıyor” diye konuştu,

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi'nin eğitim yatırımları ve hayata geçirdiği sosyal projeler hakkında da bilgi verdi.

Siyasi partiler adına söz alan Meclis üyelerinin görüş öneri ve değerlendirmelerinin ardından toplantıda 2018 yılı performans programı ve 2018 mali yılı ve izleyen iki yılın bütçesi oylamaya sunularak kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi