İBB’de bekleyen İmar planları Avcılar halkına çözüm olamaz

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu Aldora Restoran'da gazetecileri ağırladı. Paltform Başkanı Akay Tambulut, İstanbul ve Avcılar'da beklenen deprem tehdidini masaya yatırmak için bir araya geldiklerini açıkladı. “21 seneden beri İstanbul'da depreme karşı önlem alınamadı” diyen Tambulut, “Özellikle ilçemiz bu konuda çok geri kaldı. Vatandaşımız çok fazla kaderci olduğu için bu konuda tepki göstermiyor. Vatandaşlarımız hasarlı binalarda oturmasına rağmen ekonomik sıkıntıları nedeniyle ses çıkaramıyor. Bu konuda yetkili mercilerin acil çalışma yapmak zorundalar.  Vatandaşımızda meydana çıkıp, 'Biz ölmek istemiyoruz' diye haykırmalı” çağrısında bulundu.

1 MİLYON İNSAN ÖLÜR!

Olası bir depremde İstanbul'da 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybedebileceğini hatırlatan Tambulut, “1 milyondan fazla konut da zarar görür. Bütün bunlara rağmen deprem konusunu önceliklerimiz arasına almıyoruz. Sonuçları bu kadar ürkütücü bir deprem beklenmesine rağmen büyük bir rahatlık içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm konusunda önemli toplantılar yaptık. Vatandaş çözüm talep ediyor. Sadece ilçemizde 100 bin insanın hayatını kaybetmesi düşünülürken herhangi bir çözüm üretilmiyor. Biz birçok ilçede uygulanan imar artışının Avcılar'da da kullanılmasını istiyoruz. Platformumuz bu konuya ışık tutmaya devam edecektir. Dar gelirli vatandaşların kendi konutunu dönüştürme imkanı yoktur. Bu konuyla ilgili üç toplantı yaptık" bilgisini verdi.

ARTIK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

İBB’de bekleyen Avcılar’ın imar planları ile ilgili durumu değerlendiren Akay Tambulut; “İlçe belediyemizin oy birliğiyle geçen bir plan teklifi oldu. Bu planda komisyonda 4 aydır bekliyor. Planların 4 aydır beklemesi kabul edilebilir değil. Hangi çağda yaşıyoruz. 3 senemi bekleyelim 5 sene mi bekleyelim bu planları. İnsanlar binalarına girdiği zaman kolonlarının patlak olduğunu gözleriyle görüyor. Artık kaybedecek zamanımız yok. İkincisi İlçe belediyemizin göndermiş olduğu teklif kooperatif binaların yapım aşamasında tekrar aynısının verilmesi. 5 katsa 5 kat. 4 katsa 4 kat. Ama aynısı yapılsa bile bu vatandaşın işini görmeyecek. Vatandaşlarımız gidecek binasını yaptırmak için ondan 300 bin lira para isteyecekler. 2 bin 2 bin 500 lirayla geçinen vatandaşlarımız bunu gerçekleştiremez” dedi.

HANÇERLİ'NİN ÖNERİSİ SORUNU ÇÖZMEZ!

Tambulut son olarak, “Bu konuları dillendirdiğim için bana hem CHP'liler hem Ak Partililer kızıyor. Ama bu sadece benim sorunum değil. Biz diyoruz ki; deprem tehdidi var sonu kötü olacak. Bunu bile hazmedemiyorlar. Turan Hançerli'yi iyi niyetli buluyorum ve beğeniyorum. Fakat dönüşüm konusunda ortaya attığı çözüm önerisinin başarılı olacağına inanmıyorum. Biz konuyu siyaset dışı tutmaya çalışıyoruz. Biz sadece çözüm talep ediyoruz.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi