İki ayağı diz altından kesik olan bir erkeğin tekerlekli sandalye ile yolu bölen çizgi üzerinde durup, yanındaki bir kadının da elinde tuttuğı “açız” yazılı kağıdı göstererek dilenmesi, duygu sömürüsünün yanısıra, olası bir trafik kazasına da davetiye çıkarıyor.

Araç trafiğinin bu bölgede yavaş akmasını fırsat bilen özürlü kişi ile yanındaki kadının bu şekilde dilencilik yapmasını doğru bulmayan vatandaşlar, “Hem kendi canlarını riske atıyor hem de sürücüler için tehlike yaratıyorlar. Aniden gelişen bir olayda kenara kaçmaya fırsat bulamazlar. Telefonla konuşurken dikkati dağılan bir sürücü yavaş gitse bile bunlara çarpabilir. Ya da trafik kurallarına uymayarak aralardan süratli bir şekilde geçmek isteyenler oluyor, bu sürücülerin yarattığı tehlikenin kurbanı olabilirler” diyorlar.

Öte yandan uluslararası bir yol olan TEM’in değişik kesimlerinde yol kenarında oturup, elindeki “açız” yazılı tabelaları göstererek dilencilik yapan kişilerin yaratığı görüntünün de ülkemiz açısından olumsuz bir imaja neden olduğu, bu kişilerin engellenmesi gerektiği belirtiliyor.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi