Bu yıl 10. düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılışı Yenikapı’da gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Trabzon ve ve İstanbul milletvekilleri, Trabzon Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış renkli görüntülere sahne olurken, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, yaptığı konuşmasında “Trabzon tarihe damga vuran bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

‘TRABZON’LU OLMAKTAN

GURUR DUYUYORUM’

Trabzon’un tarihte ikinci İstanbul olarak anıldığını belirten TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, ‘Karadeniz’deki birçok il Trabzon’dan ayrılmıştır, Trabzon sanatçı yetiştiren Anadolu’da ilk matbaanın kurulduğu şehirdir. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ile tarihi taçlanmış bir şehrin mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tarihte Fatih Sultan Mehmet Trabzon’a gelmişti fetih için. Zira o İstanbul’dan Trabzon’a gelmişti bizde Trabzon’dan İstanbul’a geldik. Bugün Fatih Sultan Mehmet’in huzurunda olmak, bizleri için büyük bir onurdur. Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyor, bir kere daha Trabzonlu olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum’ dedi. Şatıroğlu’nun konuşmasının ardında sahne alan horon ekibi davetlilerden büyük alkış aldı.

TRABZON’UN GÜCÜ 8 MİLYONLUK

Trabzon Valisi adına konuşan Vali Yardımcısı Hasan Balcı ise, Trabzon’un çok etkili çok güçlü bir il olduğunu belirtti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un selamı ile konuşmasına başlayan Balcı, “İstanbul’daki Trabzonluların, Karadenizlilerin ve Karadeniz sevdalılarının bir araya getirilmesi çok önemli ve güzel bir olay. Trabzon’u 8 milyonluk bir şehrin üzerinde etkisi olan komplike bir şehir. Çok hızlı yoğun bir turizm sezonu geçirdi. Bu yeterli mi bilemiyorum ama önümüzdeki aylarda daha ileriye gideceğini tahmin ediyorum. Hepimiz taş üzerine taş koyarsak, birlik beraberlik içinde olursak başarıların devamı gelecektir’ şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise ‘Trabzon yine her zaman ki gibi her yerde olduğu gibi farkını göstermiş. Hepinizi selam ve saygılar sunuyorum, bu birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyorum’ dedi.

TRABZONLU VATAN İÇİN

HER ŞEYİ GÖZE ALIR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’da gecede söz alarak ‘Trabzon tarihten bu yana çok önemli bir şehirdir, çok önemli isimler yetiştirmiştir. Trabzon dendiği zaman vatanı için her şeyi göze alabilecek insanlardın yetiştiği bir şehirdir. Bende bir Trabzonlu olarak gerçekten gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu güzel organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor Allah’a emanet olun diyorum’ dedi..

‘GÖNÜLLERE GİDEN YOLLAR YAPMALIYIZ’

Gecenin son konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı (Trabzonlu) Cahit Turhan, “Trabzon yine bir ilke imza attı. Bundan iki yıl önce de yine yurt dışında Trabzon günleri düzenlendi. İstanbul’da 10.’su düzenleniyor. Ve hemşerilerimizi bir araya getiriyor. Onlara birkaç günde olsa kendi doğduğu büyüdüğü havasını teneffüs ettiği, suyunu içtiği, şehrin kültürünü yaşatıyor, bu hasretini gidermiş oluyor. Biz Trabzonlu olarak doğduk fakat ülkemizin farklı yerlerinde hayatımızı sürdürüyoruz. Trabzon kültürünü yaşamayanların yaşaması için bu faaliyet çok önemli. Bu anlamda bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Trabzon Dernekler Federasyonun 20 -23 Eylül Tarihlerinde İstanbul da Yenikapı da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nde ünlü sanatçılar Yusuf Güney , Zeynep Başkan , Ekin Uzunlar , Onur Atmaca ve diğer yöresel sanatçılar sahne alarak katılımcılara neşeli dakikalar yaşattılar. Yöresel gıda reyonları ile ilk kez İstanbul da ziyaretçilere sunulan orijinal çay ve fındık bahçelerinin topraklarıyla getirilmesi de dikkat çeken bir başka olaydı.

Elizan Altunufağı / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi