Gelecek Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. İl Başkanlığı’nın Küçükçekmece ilçe sınırları içerisinde olması nedeniyle genel kurul il binasında yapıldı.  Kurucu İlçe Başkanı Eser Bozkaya tek aday olarak katıldığı kongrede seçilmiş başkan ünvanıyla görevine devam etme hakkı kazandı.

Kongreye Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci ve Cuma İçten, İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İl Başkan Yardımcısı Timuçin Oğuz, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Toğay, Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Muhammet Alpaslan’ın yaptı.

“3Y’YE YENİ Y’LER EKLENDİ.”

Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci kongrede yaptığı konuşmada “ Kurucu olmak cesaret ister, sabır ister, bilgi ister, iyi bir teşkilatçılık ister. Teşkilatçılık demek herşeyden önce gönüllere girmektir. Eser başkanı dinlediğimde Küçükçekmece’de kaybedenlerin, Türkiye’de kaybedenlerini kaybetmeye devam edeceğini söyleyebilirim. Siyaset bir maraton, şöyle sağınıza solunuza bir bakın ve kendinize şu soruyu sorun. Herkesin sustuğu, kimsenin konuşmadığı bir anda, acaba bize ne olur? Sorgulamasını yaptığı bir anda, Gelecek Partisi’nde bende varım diyenler cesaretle yola çıkan kahramanlardır. Onun için size yürekten teşekkür ediyorum. Siyaset; cesaretle, bilgiyle ve ahlakla yapılır. Eğer siyasette bu üç şeyi bir araya getiremezsek bu millete hizmet etme şansımız asla olmaz. Biz yıllar önce 3Y diye bir mücadele başlatmıştık. 2020 Türkiye’sine baktığımızda, hakikaten bu 3Y’ye  yeni Y’ler eklendi. Ne eklendi? Yalanlar eklendi. Şu salonda 15 Temmuz’un kahramanlarından olanlar var. Hepiniz öylesiniz, biliyorum. Allah aşkına, bu salondan hain çıkar mı? Bu salondan; ezan, bayrak düşmanı çıkar mı? Onun için Gelecek Partisi’ni kuran irade yolundan sapanlara karşı ‘bir dakika!’ diyen iradedir. İstanbul siyasetin merkezi, herşeyin başladığı şehir. Sadece 1453 tarihini anmakla, Fatih’i anmakla kendimizi değerli göremeyiz. Küçükçekmece İstanbul’un nüfus ve siyasi aritmatik olarak en önemli ilçelerinden biridir. Kardeşlerim! önce iyi bir ekip, ondan sonra iyi bir planlama, ondan sonra iyi bir takip, ondan sonra da milletin gönlüne girmekle herşey mümkündür. Sivil toplumla, kanaat önderleriyle biraraya gelebilirsek ve gerçekten onları kucaklayabilirsek,  daha fazla demokrasi dersek, daha fazla özgürlük dersek, daha fazla hukuk devleti dersek başarırız. Derdimiz Türkiye olursa, derdimiz kardeşlik olursa, derdimiz basın hürriyeti olursa, derdimiz temel hak ve özgürlükler olursa, derdimiz bu ülkeden ümidini kaybeden gençlerimiz olursa; bu ülkenin küçük bir azınlığın  değil 83 milyon’un ortak malı olduğunu anlatırsak; bana inanın! Gelecek Partisi İstanbul’da destan yazar” diye konuştu.

“DÜZELTMEK İSTEYEN BİR AVUÇ İNSANIZ”

Genel Başkan Yardımcısı Cuma İçten “ Biz kurucular Gelecek Partisi’nin tabelasını astık. İlleri, ilçeleri; siz değerli gönül verenlerimiz kurdunuz. Memleket için derdi olan, seven, gönül veren insanlarla birlikte yol yürüyeceğiz inşallah. Bizler; iki yıl önce bir araya geldiğimizde bir siyasi parti kurmak gibi düşüncemiz yoktu. Ülkenin sorunları problemleri vardı. Bazı arkadaşlarımız iktidarda ve görevdelerdi. Biz; onlara tavsiye ederek, anlatarak, raporlayarak, dertleri ileterek  çözülmesini istedik. Süreç sonunda şu noktaya geldik. Milletimiz bizleri yine göreve çağırdı. Çünkü ötekileştiren, reddeden bir dil vardı. Ak Parti İktidarı; kimlikleri reddeden, özgür düşünceyi reddeden, analiz yapmayı araştırmayı reddeden bir iktidara evrildi. Şimdi halk bunun düzeltilmesini bekliyor. Özellikle son 4-5 yıldır ülkede ciddi bir ekonomik kriz var. İnsanlar artık geçinemiyor. Evine ekmek götüremiyor. Ülkenin sorunlarını dert etmiş insanlarız. Sizlerde öylesiniz. Burada vatan sevgisi var. Millet sevgisi var. Düzeltmek isteyen bir avuç insanız. Ama göreceksiniz; üç yıl sonra milyonlarca insan olduğumuzu hep birlikte göreceğiz” dedi.

“GELECEK PARTİSİ KARDEŞLİK MECLİSİDİR”

İsa Mesih Şahin “  Gelecek Partisi hergün büyüyor, güçleniyor ve hızlı adımlarla geleceğe yürüyor. Biz ülkemiz için siyaset yapıyoruz. Bizim derdimiz Türkiye. bizim derdimiz çocuklarımızın adil ve müreffeh bir Türkiye’de, özgür bir Türkiye’de yaşaması. Bizim hayalimiz, heyecanı hiç bitmeyen gençlerimizin geleceğe umutla bakmasıdır. Bu salonda Türkiye’nin her yerinden kardeşlerimizi var. Dolayısıyla kardeşçe yaşadığımız bir Türkiye olmasını istiyoruz bizim insanımızın kucaklaştığı bir Türkiye hayalimiz var.  Gelecek Partisi bir kardeşlik meclisidir. Kardeşlik meclisimiz hayırlı olsun. Biz sırtımızdaki son damla teri akıtana kadar çalışacağız.

“ÇOK İYİ BİR EKİP YAKALADIK”

Eser Bozkaya “Küçükçekmece’de çok iyi bir ekip ortamı yakaladık. Bana siyasetin her alanını kolaylaştırdınız. Birliğiniz dayanışmanız buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu gücümüz her geçen gün daha da büyüyecek”dedi.

Kongrede 25 asil, 25 yedek yönetim kurulu üyesi ile 35 asil, 18 yedek il delegesi seçildi.
 

İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

Asil: Eser Bozkaya (Başkan) Aynur Aslan, Bahriye Pehlivan, Behice Şenyüz Dayandı, Engin Sivrikaya, Erdal Ateş, Erdinç Koçak, Fazıl Tok, Gökhan Dizmen, İlhan Yıldız, İlyas Altınok, Kemal Can, Kübra Er, Levent Karabulut, Mehmet Özbek, Mustafa Akdoğan, Ömer Özen, Piribey Yavuz, Rafet Aysal, Resul Gümüş, Sadık Tuncay, Serkan Barış, Volkan Arslan, Yakup İpek, Yasin Uluhan.

Yedek: Gürol Korkut, Mahir Ataş, Ayhan Yıldırım, Birol Kutas, Osman Sırmalı, Yusuf Bektemir, İbrahim Kırış, Mesut Erken, Şaban Tutkun, İsmet Coplan, Nagehan Gümüşcan, Pınar Akkaya, Selahattin Keskinsoy, Yiğithan Özdemir, Celal Kaya, Ersin Aldemir, Erdinç Oğuz, Fatih Çeliktaş, Murat Baykal, Hatice Fişne, Mine Rüzgar, Murat Özpolat, Hüseyin Bayva, Hüseyin Oklu, Özge Çelik

Editör: Haber Merkezi