‘’40 Yıllık Boş Bina Tinercilerin Mekanı Oldu’’ isimli haberimize istinaden yapılan açıklamada, habere konu olan söz konusu yerde yapılan incelemelerde, haber de belirtildiği gibi can ve mal güvenliğinde tehlike yaratan söz konusu binanın en kısa sürede yıkımının yapılacağı açıklandı.

Küçükçekmece Belediyesi yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen bina hakkında gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, binanın sahiplerine ilk önce bir tebligat göndereceğini bildirdi. Eğer metruk yapı, sahibi tarafından tamir edilmez veya yıkılmazsa, verilen sürenin sonunda Belediye ya da valilik tarafından tehlikeli yapının ortadan kaldırılacağı açıklandı.

İşte yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

‘’Bir kısmı ve tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe on gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibinin bulunmaması halinde binanın içindekilere tebligat yapılır. Onlar da bulunmazsa tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Tebligatı müteakip süresi içinde yapı sahibi tarafından tamir edilerek veya yıktırılarak tehlike ortadan kaldırılmazsa bu işler belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı  yüzde 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir’’

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi