Başbakan Binali Yıldırım, belediyelerin vatandaşlardan aldığı emlak vergi oranının çok yüksek olduğunu belirtip, “Bu bir gasp, gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler. Öyle ‘ben yaptım oldu’ yok. Şimdi tıpış tıpış aldıkları paraları iade edecekler” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, emlak vergisinin çok yüksek olduğunu belirtirken, vatandaşın “çok fazla” diyerek tepki gösterdiği MTV oranının da yüzde 40’tan yüzde 25’e indirildiğini belirtti. Yıldırım, 2018’in tasarruf yılı olacağını da söyledi.

Başbakan Yıldırım belediyelerin aldığı fazla emlak vergilerinin iade edileceğini söyledi

“Tıpış tıpış ödeyecekler”

Başbakan Binali Yıldırım, belediyelerin vatandaşlardan aldığı emlak vergi oranının çok yüksek olduğunu belirtip, “Bu bir gasp, gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler. Öyle ‘ben yaptım oldu’ yok. Şimdi tıpış tıpış aldıkları paraları iade edecekler” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, emlak vergisinin çok yüksek olduğunu belirtirken, vatandaşın “çok fazla” diyerek tepki gösterdiği MTV oranının da yüzde 40’tan yüzde 25’e indirildiğini belirtti. Yıldırım, 2018’in tasarruf yılı olacağını da söyledi. Başbakan Yıldırım açıklamasında şunları söyledi:

“4 yılda bir emlak vergi beyannameleri veriliyor. Bazı belediyeler ellerindeki parayı, bütçeyi doğru kullanmıyor, çar çur ediyor. Para bitince de vatandaşın malına göz dikiyor. 100 liralık yere 5 bin lira kıymet koyuyor. Burası dağ başımı? Sana verilen yetkiyi aymaz bir şekilde nasıl istismar edersin.Şimdi buna el attık, yüzde 50’den fazla arttırmayacak. Bunu da daha fazla muhalefet belediyeleri yapıyor. Belediyeler verilen bu hakkı kötüye kullanamaz. Vatandaşı yok sayarsanız, böyle bir sınır elbette gelecek.”

“Vatandaşın, basiretsiz yöneticilerin hatalarının bedelini ödemesinin önüne geçiliyor. Yüzde 50 daha fazla yukarı çıkamazsın. Aslında normalde enflasyon oranını geçmemen lazım. Bunların hesabını verecekler. Yüzde 3 bin 500, yüzde 5 bin olur mu be kardeşim. Bu bir gasp, gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler. Öyle ‘ben yaptım oldu’ yok. Şimdi tıpış tıpış aldıkları paraları geri verecekler. Yeni beyannameler düzenlenecek.”

2018’DE HER KONUDA TASARRUF YAPILACAK

Başbakan Yıldırım, konuşmasında 2018 yılının tasarruf yılı olacağına da belirterek şöyle devam etti:

“Tasarrufa önce kamudan başlayacağız. Yeni araç alımı yok, kapattık dükkanı. Güvenlik acil konuları dışında devlete oraya buraya yeni araç alımı yok. Yüksek silindir hacimli araç kullanımına sınırlama getiriyoruz. Önce kendimizden başlayacağız. Daha birçok tasarruf tedbirini hayata geçireceğiz.  MTV’ne yapılan zam oranı ise biraz fazlaydı, vatandaşın ikazı ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ile normal bir seviyeye getirdik. Bunu yaparken 1300 cc hacmindeki araçları muaf tuttuk ki orta gelirli dar gelirli vatandaşımız bundan etkilenmesin. Engelli araçlarıyla ilgili düzenlemeyi de yaptık. Vergisiyle vs ile 150 bin liraya kadar olan araçlar hiçbir vergiye tabi olmadan alınabilecek. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde piyasada bir canlanma olacak ve vatandaşımızın ihtiyacı ortadan kalkmış olacak” dedi.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi