BEYLİKDÜZÜ- Açılışa Tüm Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, Bağcılar Fırıncılar Dernek Başkanı Dursun Düzel, TÜMESKOM Federasyonu Başkanı Burhan Er, İstanbul Ticaret Odası Meclis üyesi Nadir Durmaz, Sultanbeyli Fırıncılar Dernek Başkanı Akif Tüylüoğlu, Marmara Fırıncılar Derneği Başkanı Ömer Kahraman, 20 ilden 20 dernek Başkanı ve çok sayıda fırıncılar katılım sağladı.

ZAMMIN SEBEBİ EKONOMİK KRİZ

Beylikdüzü Reis Inn otelde gerçekleşen toplantıda davetlilere ve basına açıklamalarda bulunan kurucu başkan Selahattin Büyük son günlerin gündem konusu olan ekmek zammına da değindi. Federasyon kuruluş amacını anlatan Büyük konuşmasında şunları söyledi; “Biz Türkiye'ye hizmet eden bir sektörüz. Ulusal basında bizim üzerimize siyaset yapılması yanlış. 3 yıldır zam yapmayan bir sektörüz. Fırıncılar fırsatçı ilan edildi. Gerçekte böyle bir şey yok. Ürün maliyet rakamlarının, ham madde fiyatlarının geldiği rakamlar ortada. Satış fiyatımız zam yapmamıza rağmen maliyetleri karşılamıyor. Devlet elektriğe doğalgaza zam yapıyor. Dükkân sahibi kiraya zam yapıyor. Uncu, mayacı ham maddeye zam yapıyor. Kimse bunları görmüyor. Halkla biz muhatabız diye, bizim yaptığımız zam göze batıyor. Eğer yılbaşına kadar biz zam yapmayınca ülke ekonomisi düzelecekse, yapmayalım. Ama kimse kimseyi kandırmasın, yaşanan ekonomik sorun fırıncılardan kaynaklanmıyor, fırıncılar batıyor.”

FIRINCILARIMIZIN HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Federasyonun kuruluş amacını da açıklayan Büyük sözlerini söyle noktaladı: “Mevcut durumda fırıncılarımız iflas tehlikesi ile karşı karşıya. Sektörümüz kan ağlıyor. Fırıncı esnafımızın sorunlarına çözüm üretmek, sektörün yaşadığı problemleri kamuoyuna daha iyi anlatabilmek için fırıncı derneklerimiz bir araya gelerek federasyonlaştık. Federasyonumuzun kuruluş tarihinin 10 Kasıma denk gelmesi de manevi anlamda ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ün ölüm yıl dönümüne denk geliyor. Bu bizim için daha da kıymetli bir anlam ifade ediyor.

KEÇELİ: FIRINCI ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN

Tüm Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Çetin Keçeli ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Kuruluşunuz hayırlı uğurlu olsun bu hizmet amaçlı kurulmuş bir fırın ve fırın canım menfaati içindir Bizler yanınızdayız. Sektörün sorunlarını biliyoruz. En son yaptığım açıklama da belirttim. Buğday üreten bir ülkeyken, ithal eden duruma geldik. Sorunu buradan ele alıp, çözüme buradan başlamalıyız. Örgütlenme önemli. Birlik beraberlik olmalı. Yeni dernekler kurulmalı. Her bölgede ortak çalışmamız lazım. Yeni kurulan federasyona başarılar diliyorum.”

Kurucu yönetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

Selahattin Büyük: İstanbul, Mikail Özçelik: İstanbul, Salih Canpolat: Şanlıurfa, İsmail Demir: Gaziantep, Salim Duruakan: Ankara, Hüseyin Düzgün: Sivas, Murat Çeliksoy: Amasya, Ecvet Sevim: Bursa, Vedat Erdem: Manisa, Ferhat Yılmaz: İstanbul/Silivri, Fatih Çepni: İstanbul, Ekrem Saygı: Kırşehir, Zilal Bozoğlu: Hatay, Cengizhan Saklı: İstanbul

Elizan Altunufağı/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi