SİYASETE GİRİŞ SERÜVENİNİ ANLATTI

İYİ Parti’nin yeni kurulmuş bir siyasi yapı olmasının yanı sıra, teşkilat yapısı tam olarak toparlanmadan üç büyük seçim geçirdiklerini ve propaganda araçlarının olmaması nedeniyle zorlu bir süreç yaşadıklarını anlatan Aktürk, kendisinin de kuruluş aşamasında dönemin ilçe başkanı Mustafa Vural tarafından partiye davet edildiğini belirtti.

Seçim aşamasının zorlu geçtiğini ve hem yeni kurulmuş bir parti hem de teşkilat oluşturma aşamasının sancılı geçtiğini belirten Aktürk, 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde çok çalışmalarına karşılık istedikleri başarıyı yakalayamamalarının sebeplerinin de belli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Yeni kurulmuş bir partiydik ve imkânlarımız kısıtlıydı. Sosyal medyadan başka propaganda yapacak bir malzememiz yoktu ve dolayısıyla sesimizi duyuracak kitleler bulma konusunda sıkıntılar yaşadık” dedi.

‘YETER Kİ AMAÇ HİZMET ETMEK OLSUN’

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından birde kongreye giden Arnavutköy İYİ Parti teşkilatı, iki aday yarışında başkanlığa tekrar Tuncay Aktürk’ün Seçilmesiyle yeni bir dönem başlamış oldu; bununla ilgili bazı ipuçları veren Aktürk, şu açıklamalarda bulundu; “Yeni yapılanmamızla bundan sonra Arnavutköy’de İYİ Parti siyasetinin çok renkli ve çok sesli olacağına inanıyorum. Yeni dönemle beraber bizim ilk uğraşımız temiz siyaset ve temiz dil olacak. Ben kavgadan uzak siyaseti seviyorum. Arnavutköy’e yapılacak her olumlu adımı İYİ Parti olarak olumlu karşılarız. Mevcut Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’nın yapacağı her umut verici projeye sonuna kadar destek veririz. Yeter ki amaç hizmet etmek olsun” dedi.

‘SİYASİ ERKİN KENDİNİ SORGULAMASI GEREKİYOR’

“Bizler eleştiri yapıyorsak mevcut siyasi erkin de kendini sorgulaması gerekiyor. Örneğin ilçemize açılan yeni havaalanıyla birlikte hem sosyal hem de iktisadi alanda refaha kavuşacağımızı beklerken, buraya gelen insanların yine kaçmaya başladığını gördük. Sebebi Arnavutköy’ün merkezileşememesidir. Buraya gelen insanlar Arnavutköy’ü cazibe merkezi olarak görmüyor, göremiyor. Bunun en büyük sebebi de sosyal ve kültürel her türlü aktiviteden uzak olmasıdır. Örneğin sportif faaliyetler kapsamında hali hazırda bir merkezimiz bulunmamakta. Karaburun sahilimiz var ama insanlar dev dalgalardan ve sahilin bakımsızlığından dolayı yararlanamıyor. Aslında elimizde çok güzel fırsatlar var ama kullanmıyor muyuz yoksa kullandırtmıyorlar mı bunu bilemiyoruz. Bunu halkta bilemiyor”

Editör: Haber Merkezi