İstanbul İkitelli’de meydana gelen olayda, ikiz bebeklerini dünyaya getirmek için Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne giden Yılmaz ailesi’nden Rahime Yılmaz, doğum sonrasında bir daha çocuk sahibi olmak istemedi. Bunun ardından kordonlarının bağlatılmasını isteyen Ramiye Yılmaz ve Eşi Murat Yılmaz’a doktorlar tarafından bazı evraklar imzalatıldı. Ardından da tüpleri bağlanacak kadın ameliyata alındı. Bir daha çocuk sahibi olamayacaklarını düşünen Yılmaz ailesi ameliyattan 1 buçuk sene sonra şok edici bir haberle karşılaştı. Eşinin 5. Çocuğa hamile kaldığını öğrenen Murat Yılmaz soluğu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde aldı. Operasyonu yapan hastaneye durumu anlatarak bilgi almak isteyen Yılmaz ailesinin iddiasına göre, hastane tarafından herhangi bir bilgi verilmediği gibi birde dayak atıldı.

YETKİLİLER CEVAP VERMEDİ

Hamile olduğuna emin olmak için kan testi de yaptıran Rahime Yılmaz, 2 aylık hamile olduğunu öğrenince derhal ameliyatı yapan doktor veya başhekim ile görüşmek istediğini anlattı. Rahime Yılmaz, ‘’Başhekim ya da başhekim yardımcılarına ulaşamadık. Başhekim sekreteri de yardımcı olmak adına bizi kadın doğumdan bir doktora yönlendirdi. Oraya gittiğimizde eşimi içeriye almadılar. İçeri de beni 2 dakika muayene ettikten sonra 2 aylık hamile olduğumu söylediler ve ardından odadan çıkarıldım’’ dedi.

POLİSİ ARATMAYIP, DARP ETTİLER

Rahime Yılmaz’ın odadan çıkarıldığını gören eşi Murat Yılmaz, ‘’Biz zaten hamile olduğunu biliyorduk. Amacımız hamile olup, olmadığını öğrenmek değildi. Yetkililerden biriyle görüşüp bunun nasıl olduğunu öğrenmek istedik. Ancak karşımızda herhangi bir yetkili bulamadık. Israr etmemiz üzerine güvenlik görevlileri üzerimize saldırdı. Beni yaka paça sürükleyerek kulübe gibi bir yere götürerek, parmaklıklar arasında darp ettiler. Daha sonra polis çağırmak istediğimizde ise güvenlik personeli burada polis biziz, polisin bir yetkisi yok diyerek, bizi durdurmaya çalıştı’’ diye belirtti.

BAŞHEKİM ODASINDA OTURDUĞU HALDE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

Daha sonra polisin geldiğini anlatan Murat Yılmaz, aynı hastaneden darp raporu alıp, şikayetçi olduklarını anlattı. Ayrıca tekrar başhekimlik bölümüne gittiğini belirten Yılmaz, ‘’ Başhekim odasında oturuyor ve biz bunu görüyorduk. Ama sekreteri Perşembe gününe randevu verdiğini söyleyerek bizi onun yanına sokmuyordu’’ diye anlattı. Ve ekledi: ‘’Hastane’de mimlendiğimizi söyleyerek bizim bu hastane de bir daha muayene olamayacağımızı dile getirdiler, bizde bunun üzerine sağlık bakanlığı ve cimer’e suç duyurusunda bulunduk’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi