Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün en önemli projeleri arasında yer alan Mimarsinan Sahil Yolu ve Mimaroba Büyük Atatürk Parkı Projeleri'nde sona gelindi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin, Mimarsinan Sahil Yolu Düzenleme çalışması Bababurnu ve Mimarsinan İsklesi ve Mimarsinan İskelesi - Atatürk Parkı - Baba Burnu güzergahlarında çift yönlü olarak büyük ölçüde tamamlandı. Sahil düzenleme çalışmalarından yürüyüş, bisiklet yolu ve aydınlatma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Ağaçlandırma çalışmalarının da yoğun olarak sürdüğü sahil yolundaki mevcut kumsallarda korunarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

İSTANBUL’UN KESİNTİSİZ EN UZUN SAHİLİ
5 kilometre uzunluğunda kesintisiz sahilde denize paralel yürüme ve dinlenme alanları, panoramik görüşün hakim olduğu noktalarda çim seyir terasları, açık spor alanları, bitki gösteri alanları ve çocuk parkları da yer alıyor. Mimarsinan Sahil Yolu'nun tamamlanmasının ardından, Gürpınar Sahili'ne kadar 18 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'un kesintisiz gezilebilecek en uzun sahili olacak.

GEZİ TRENLERİ İLE TUR ATILABİLECEK
Mimarsinan Sahil Yolu Düzenlemesi ve Büyük Atatürk Parkı'ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarsinan Sahil Düzenlemesi'nin hem Baba Burnu'ndan Büyükçekmece'ye doğru, hem de balıkçıların önünden Atatürk Parkı'ndan Baba Burnu'na doğru da büyük bir bölümü bitti. Sadece orta bölümde yaklaşık 1000 - 1500 metrelik bir birleştirme bölgesi kaldı. Onunda alt yapısı tamamlandı. Bu yıl içinde de tamamı bitirilecek. Sonbaharda Baba Burnu'ndan başlayıp Atatürk Parkı'na kadar gezi trenleriyle ulaşma imkanımız olacaktır" şeklinde konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN AKCİĞERLERİ OLACAK
Başkan Akgün, Büyük Atatürk Parkı'nda da sona gelindiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Parka 4 bin metrekare civarında bir de gölet yaptık. Çevresindeki ağaçlandırma alanlarımız çok geniş. Bu park Türkiye'nin tamamında mahalle içinde yapılmış olan en büyük ve en yeşil park özelliğine sahip olacaktır. Toplamı 255 bin metrekaredir. Bu da Büyükçekmece'nin bir ayrıcalığıdır, inşallah Büyükçekmece'mizin akciğeri olarak da bu şekliyle korunacaktır." Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi