BAKIRKÖY- Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Yeni Cadde üzerinde inşaat çalışmalarına hızla devam eden okul hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, göreve başladığı 2014 yılında yaptığı analizler sonucu kendisine 3 hedef koyduğunu ve hedefledikleri başarıya ulaşmalarına çok az bir zaman kaldığını belirtti. İlk hedefinin akademik başarı açısından ülkemizde ilk üçte yer alan Bakırköy'ü, eğitim ve öğretim alanında otoriter dünya ülkeleri arasında yer alan Oxford ve Cambridge gibi bir ilçe haline getirmek olduğunu belirten Aydın, “Bunun için öncelikle üniversite gerekiyor ama bu eksiğimizin de en kısa zamanda tamamlanacağına inanıyorum” dedi.

‘LİSE EKSİĞİMİZ VAR’

Hedeflerine ulaşmak için tespit ettikleri eksiklikleri hayata geçirmek için tüm eğitim camiasıyla birlikte çalışmalara başladığını belirten Aydın, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar, Endüstri Meslek ve Spor Lisesi gibi eksikleri gördüklerini söyledi. Aydın, çok eski bir ilçe olan Bakırköy’ün arazi sıkıntısı olduğunu ve bu yüzden de an itibari ile yapabilecek tek şeyinin okul dönüştürmek olduğunu ifade etti. Bakırköy nüfusunun yaş ortalamasına bakınca, durağan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Aydın, ilkokula daha az ihtiyaç olduğunu ve öğrencilerin çevre ilçelere gitmektense kendi ilçelerinde eğitimlerine devam edebilmeleri için liseye dönüşme çalışmalarının çok daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi. Aydın konuşmasında Bakırköy’e bir Fen Lisesi kazandırmak istediğini de belirterek “Gelecek yıl Fen Lisesi’ne kavuşacağız” dedi.

ROL MODEL OLACAK’

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Özer Öztop ise Türkiye’ye rol model olacak lisenin, bu yıl Türk Halk Müziği temalı eğitim vereceğini, unutulmaya yüz tutan müzik aletlerimizden tar, kavun kemanı, bağlama, kaval gibi de enstrümanların öğretileceğini, bunun yanında uluslararası alanda kullanılan bütün enstrümanların da öğretileceğini söyledi.                                                           

Selvi Sarıtaç / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi