Avcılar Kaymakamlığı, Avcılar Belediyesi ve Yuvam Derneği iş birliğiyle Milli Egemenlik Parkı'nda gerçekleştirilen açılışa, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Alman Kültür Derneği Koordinatörü Tijen Togay, Yuvam Derneği Başkanı Erdem Vardar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören, kurdele kesimiyle devam etti.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan “Kaymakamlığımız, Yuva Derneği ve Proje ortağımız Alman Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Avcılar Belediyesinin ev sahipliğinde hayata geçirilen projede, hizmetlere erişim imkanı olmayan ya da dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları ve gençleri güçlendirmek amacıyla bölgede yaşayan özellikle Suriyeli ve yerel çocuklarımıza ulaşmayı amaçlamaktadır. Herkese açık bir buluşma noktası olan Uçan Kütüphane; çocuğun çocukla, çocuğun kitapla, kitabın resimle, resimin müzikle, dramanın kuklayla ve her şeyin netice olarak çocuklarımızla buluştuğu bir istasyon. Yeşilkent Mahallemizde mobil hizmet olarak vermeye devam edecek. Ayrıca, başta Yuva Derneği yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

ATÖLYE ÇALIŞMASINA ÜCRETSİZ KATILABİLECEKLER

Yuvam Derneği Başkanı Erdem Vardar “Bu projede 1 sene boyunca Yeşilkent'teki tüm çocuk ve gençler için, çok çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Aynı zamanda bir sosyal uyum projesi Yeşilkent'te yaşayan hem Suriyeli hem Türk vatandaşlarına bir arada hizmet vermeyi amaçlıyor. Çocukların ve gençlerin özellikle okul dışında kalan vakitlerini değerlendirmeye yönelik etkinliklerimiz olacak. Sanat, kültür, edebiyat, tiyatro, okuma günleri ve sirk gibi çok çeşitli etkinliklerimizi, bir yıl burada devam ettireceğiz. Bu kütüphanenin hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen Avcılar Belediyesi, Avcılar Kaymakamlığı ve Alman Kültür Merkezi başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarız, Uçan Kütüphaneler her ile yayılır, çocuklar ve gençlerin yaşam becerilerini güçlendirecek bir çatı olur ” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak “Çocuklarımızın okullarından arta kalan zamanları donanımlarını arttırarak geliştirebilecekleri; kitap okuma, el işleri, sanat, sirk etkinlikleri, filmler, oyunlar, eğitim aktiviteleri yapabilecekleri ve kendi üretebildiklerini keşfetmenin tadına varacakları “Uçan Kütüphane”yi güzel çocuklarımızla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Başta Avcılar Kaymakamımız Hulusi Doğan ve Yuva Yöneticileri olmak üzere projede emeği geçenlere, Almanya’dan destekleyen kuruluşlara ve ‘Çocuk Dostu Belediyecilik’ anlayışı ile ilgili yürüttüğümüz projelerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  Senay BADUR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi