Ülkü Ocakları Sarıyer Şubesi Üyesi gençler de Merkez Mahallesi iskele önündeki meydanda bağımlılıkla mücadele konusunda uyarıcı bir eylem yapıp, kararlı bir duruş sergilediler.

“UYUŞTURUCU KULLANIMINDA YÜZDE 37 LİK BİR ARTIŞ VAR”

İstanbul’da uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe artmasına dikkat çeken Vedat Şahin, yetkilileri ve vatandaşları bağımlılık konusunda uyararak şunları söyledi:

 “Çağımızın baş belası uyuşturucu gün geçtikçe gençlerimizi tesiri altına almakta, uyuşturucu kullanımı her geçen gün daha çok yaygınlaşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre maalesef uyuşturucu kullanımında yüzde 37 lik bir artış vardır. Uyuşturucuya başlama yaşı ise 14, 15 yaşlarına kadar düşmüştür.

“İLÇEMİZDEKİ ONLARCA GENÇ UYUŞTURUCU KULLANIYOR”

Sarıyer‘de ise uyuşturucu kullanımına bağlı olarak hayatını kaybeden gençlerimizin sayısı maalesef 40’ın üzerindedir. Bu konuda aileler bilinçsiz ve çaresiz, emniyet önlemleri eksik, tedavi merkezleri ise yetersizdir. Uyuşturucu tacirlerine yönelik yasal düzenleme yeniden ele alınmalı, yargılanıp, hak ettikleri cezayı almaları sağlanmalıdır. Hükümet 12 yıllık zorunlu eğitim süresince gençlerimize kendi yeteneklerine göre seçecekleri bir alanlarda spor yapmayı zorunlu hale getirmelidir. Orta öğretim kurumlarının çevreleri kamera sistemi ile kontrol altına alınmalıdır. Orta öğretim kurumlarında görev yapacak bir kadın bir erkek olmak üzere iki kişilik yunus polisler görevlendirilmelidir.”

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi