Anadolu Eğitim ve Kültür Konfederasyonu 2. Olağan Kongresi’ni Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kurucu Genel Başkan İsmail Ekmekçioğlu sağlık sorunları nedeniyle aday olmamıştı. Anadolu Birlik Eğitim ve Turizm Federasyonu Genel Başkanı Yasin Uluhan bağlı bulundukları konfederasyonun tek başkan adayı olarak delegelerin karşısına çıktı.

Eğitim ve Kültür Konfederasyonlar Platformu Başkanı Özlem Ermiş, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Eroğlu, DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir, Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Kemal Çelik, Bitlis Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Bulut, eğitim kültür federasyonlarının başkanları, siyasi partilerin yöneticileri ile çeşitli derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.

“KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DESTEKLENECEK”

Genel Başkanlığa seçilen Yasin Uluhan yaptığı konuşmada “Konfederasyon olarak ülkemizde yatırım hamlesi açısından yerli ve milli üretim gücünden aldığımız enerji, kaliteli hizmet vizyonumuz, otomotivden gıdaya, sağlıktan inşaata, turizmden lojistiğe kadar hemen her alanda dünya çapında işlere imza atan girişimci ve yatırımcılarımızla, dünyaya örnek olacak iş modelleri kurguluyoruz.

Genç Girişimci ve Kadın Girişimci projelerini desteklemeye devam edeceğiz. Gelecekte bu dünyanın öncüsü olacak kuşakları yetiştirmek adına gerekli çalışmalara eğitimlerimiz ile start vereceğiz. Bugünün çocukları, yarının ise iş insanları, akademisyenleri, girişimci ve yatırımcıları olacak. Gençlerimizi çok daha aydınlık bir gelecek bekliyor.

 “NİTELİKLİ İSTİHDAMI HIZLANDIRACAĞIZ”

Konfederasyonumuzun hizmetleri sonucunda vatandaşlarımız kamu teşebbüsü olan kurslarda sertifika programına kolayca kayıt yaptırabilecekleri adres Anadolu Eğitim Konfederasyonu olacak diyoruz. Nitelikli istihdamı hızlandıracağız. ‘Ne iş olsa yaparım abi’ devri bitsin istiyoruz. ‘Yetiştirilmek üzere vasıfsız eleman aranıyor’ şeklinde sağda solda asılan kağıtlar olmasın istiyoruz. Bizim insanımız vasıfsız olamaz. Ancak mesleki eğitimini tamamlamamış insanlarımız olabilir.İşte biz burada devreye giriyor ve konfederasyon olarak bu misyonumuzun bilinci içerisinde, özellikle gençlerimizin kadınlarımızın meslek sahibi olup mesleki yeterliliklerini belgeleyebilmelerini çok önemsiyoruz.” dedi.

YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

Yasin Uluhan (Başkan) :  Eser Bozkaya, Fesih Alçın, Erdal Yolcu, Dilda Dolgun, Şaban Yüksel, Hikmet Durdu, Bilal Koç, Ahmet Köknar,  Hasan Hüseyin Kök, Maşallah Çelik,  Tayyar Barış, İrfan Düzdağ.

TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi