Anadolu Birlik Eğitim ve Turizm Federasyonu Bağcılar Yeniler Restaurant’ta bir toplantı gerçekleştirdi. Yeni dönem projelerin tartışılıp, planlandığı toplantıya; Eser Bozkaya, Erdal Yolcu, Hasan Hüseyin Kök, Dilda Dolgun, Maşallah Çelik, Bilal Koç, Tayyar Barış, İrfan Düzdağ, Zekeriya Gülen, Mahmut Özpolat, Alper Oruçoğlu, Ahmet Baştuğ, Şaban Yüksel, Mehmet Dener katıldı.

6 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Yeni yönetim kurulunun tanışma ve kaynaşma toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Yasin Uluhan “ Federasyon çalışmalarımıza hız verip tüm Türkiye’ye duyurmak, toplum faydasına işler yapmak için önemli bir yola çıkıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin menfaati adına siyasetin ve ticaretin içinde bulunacak yönetim kurulu üyelerimizin temsil makamlarında yükselmelerine federasyon olarak destek verme gayretinde olacağız. İlerleyen dönemde federasyonumuzun iyi bir basamak ve etkin bir adres olacağını de belirtmek isterim. Federasyonumuz,  İSMEK benzeri kamu kuruluşlarının verdiği mesleki yeterlilik ve eğitim sertifikaları için ve daha geçerli bir eğitim noktası haline gelmiştir. 6 üniversite ile yaptığımız iş birliği sonucunda bin 500 dalda eğitim sertifikası vermekteyiz.

 Emlak danışmanlığından hasta yaşlı bakımına, dış ticaret İngilizcesinden eczacı yardımcılığına, kuaförlükten oyun terapisi eğitimine, kriz yönetimi eğitiminden, aşçılık belgesine pek çok alanda üniversite onaylı sertifika programlarımızı Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız. Yüksek Öğretim Kurumu’na bağlı üniversitelerin yönetmeliğinde belirtilen Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin (Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Yaşamboyu Eğitim Merkezi vb.) çözüm ortaklığında özellikle gençlerimizin istihdam alanlarında kalifiye bireyler olarak konumlanmalarını sağlamak istiyoruz.

“BİZİM İNSANIMIZ VASIFSIZ OLAMAZ”

Federasyonumuzun hizmetleri sonucunda vatandaşlarımız kamu teşebbüsü olan kurslarda  sertifika programına kayıt yaptırabilmek için aylarca beklemeyecek. Nitelikli istihdamı hızlandıracağız. ‘Ne iş olsa yaparım abi’ devri bitsin istiyoruz. ‘Yetiştirilmek üzere vasıfsız eleman aranıyor’ şeklinde sağda solda asılan kağıtlar beni rencide ediyor. Bizim insanımız vasıfsız olamaz. Ancak mesleki eğitimini tamamlamamış insanlarımız olabilir. Federasyon olarak bu misyonumuzun bilinci içerisinde olmak zorundayız. Özellikle gençlerimizin, kadınlarımızın meslek sahibi olup, mesleki yeterliliklerini belgeleyebilmelerini çok önemsiyorum” diye konuştu. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi