Mart ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde söz alan CHP meclis üyesi Süleyman Uluocak, belediyede memur olarak çalışan 33 yaşındaki Yavuz Selim Sel’in intihar etmesinin ardından ortaya çıkan ‘’Tayin istedi, verilmedi’’ ve ‘’Mobing uygulandı’’ iddialarının araştırılmasını istediğini belirterek, başkanlık makamına önerge sundu.

‘’GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORDU’’

Geçen ay Şişli’de bulunan evinde kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar eden Yavuz Selim Sel’in cenazesine katılmak için belediye bahçesine gittiğini anlatan Süleyman Uluocak, orada cenazenin gasılhaneden doğru direk memleketine gönderildiğini, belediyede herhangi bir cenazenin yapılmayacağını öğrendiğini söyledi. Bahçede Başkan, Başkan Yardımcıları ve yöneticileride gördüğünü dile getiren Uluocak, ‘’Merhumun neden intihar ettiğini orada bulunan arkadaşlara sordum. Cevap olarak arkadaş Konyalıydı, burada bekar evinde tek yaşıyordu. Daha önce defalarca geçinemediğini belediyeye bildirerek, tayinini istemiş ama red cevabı verilmiş. Konya’ya giderek ailesi ile birlikte yaşamak istiyormuş’’ dediler diyerek, bu iddianın doğru olup, olmadığını öğrenmek istediğini belirtti.

‘’BİR BİLGİ YOK’’

Konuyla ilgili olarak bir diğer duyumunun ise Yavuz Selim Sel’e mobbing uygulandığı olduğunu ileten Uluocak, ‘’Doğruluğunu bilmiyorum ama yine bu arkadaşa mobing uygulandığı söyleniyor. Konu savcılığa da gitmiş. Eğer bir gelişme varsa bilgilendirilmek isterim. Allah rahmet eylesin. Ailesine baş sağlığı diliyorum’’ diye konuştu. Uluocak’ın konuşmasının ardından cevap veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ‘’Bana gelen bilgiye göre arkadaşımızın naklen tayin istediğine dair bir bilgi yok. Bunun olup, olmadığını belediye kaynakları bilir. Biz bu önergeyi başkanlık makamına havale edelim’’ dedi. Ve önerge başkanlık makamına oy birliği ile sunuldu.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi