Çatalca’da özellikle kırsal mahallelerde yaşayan halkın gözü kulağı “Kırsal Mahalle Kanunu” çıkması için hem TBMM’de hem de Çatalca Belediye Meclisi’ndeydi. İçinde vergi indirimi, vergi muafiyeti ve su faturası indirimi gibi önemli konu başlıklarının bulunduğu kanun Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla TBMM’den geçti. Yasa gereği kanunun uygulanması için TBMM’den geçen kanunun Çatalca Belediye Meclisinden de geçmesi gerekiyordu ve Çatalca halkı için gereken yapıldı “Kırsal Mahalle Kanunu” Çatalca Belediye Meclisinden geçti.

“MECLİSİMİZDEKİ TÜM GRUPLARA TEŞEKKÜR EDERİM”

“Kırsal Mahalle Kanunu” Çatalca Belediye Meclisinden geçmesinden sonra açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; “16 Ekim 2020 tarihinde TBMM’de CHP, İYİ Parti ve HDP’nin ret oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’nin kabul oylarıyla “Kırsal Mahalle Kanunu” yüce meclisimizden geçmişti. Bu anlamda Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP Milletvekillerimize Çatalca halkımız adına çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun. Yasanın uygulanması için kanun gereği ilçe belediye meclislerinden geçmesi gerekiyordu. Çok şükür 5 Kasım 2021 tarihli Kasım 2021 Çatalca Belediye Meclisimizin ikinci oturumunda Kırsal Mahalle Kanununu meclisimizden geçmesini oy birliğiyle sağladık. Bu anlamda da meclisimizdeki tüm gruplara teşekkür ederim” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Üner “Kırsal Mahalle Kanunu’’ ile artık Çatalca’mızda; belirlenen alanlarda emlak vergisinden muaf olunacak, içme ve su kullanma ücreti; en düşük tarifenin konutlar için %25’ini, iş yerleri için %50’sini geçmemesi, bina inşaat harcı alınmaması, imarla ilgili harçların alınmaması, kanununa göre alınması zorunlu diğer vergi, harç ve harcamalarda katılma payları %50 indirimli uygulanması ve bu yerlerde ticari, sanai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi %50 indirimli uygulanması Çatalca’mızın her sorununun çözülmesi için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz” diye konuştu. SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi