İlçeye has değerleri gelecek nesillere taşımak ve yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak için etkinlikleri mahallelere taşıyan Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Çanakça Mahalle’sinde Keşkek Festivali düzenledi.

Yemyeşil doğası ve muhteşem atmosferiyle Çanakça Mahallesi mesire alanında, çocukların oyun parkurlarında gönüllerince eğlendiği festival; folklor, animasyon gösterileri, birbirinden değişik yarışmalar ve müziklerle birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Dev kazanlarda hazırlanan yöresel yemek keşkek ve yine Çanakça adıyla ünlü mısır ile Çanakçalı hanımların kendi elleriyle yaptığı pişiler sıcak sıcak konuklara ikram edildi. Özellikle geçmiş zamanlarda özel günlerin olmazsa olmazı olarak hazırlanan keşkek davetliler tarafından büyük beğeni aldı.

ÇATALCA’NIN YÖRESEL TATLARI TANITILDI

Çatalca’ya has ürünlerin tanıtımını yapmak için düzenlenen birbirinden değişik yarışmalara katılan vatandaşlar hem eğlenirken hem de ödül almak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Derece alan vatandaşlara ödülleri Başkan Mesut Üner tarafından verildi.

“GELENEKSEL MİRASIMIZI YAŞATACAĞIZ”

Eski örf ve adetleri canlandıracak, yöresel ürün ve lezzetleri tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak için bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Mesut Üner Gazete Yazıyor’a şu açıklamayı yaptı: “İlçemizin yöresel ürünlerinin tanıtımını yapmaya, geleneklerimizi gelecek kuşaklara taşımaya, birlik ve beraberliğimizi artıracak bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Keşkek ve mısır Çanakça’mıza özgü. Yıllar önce keşkek festivali mahallemizde yapılıyordu. Bizler unutulan bu kültürü yeniden canlandıralım istedik. Festivalimizde yaşlılarımızı geçmişe, gençlerimizi ise geleceğe taşıdık. Bu tür etkinlikler geleneksel mirasımızı yaşatmak için çok önemli ve değerli. Sadece Çatalca merkezde değil, Mahallelerimizde bu tür festivaller düzenleyeceğiz. Keşkek festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

SUZAN KARDEŞ’TEN MUHTEŞEM KONSER

Çevre ilçe ve mahallelerden gelerek festivalde birleşen vatandaşlar Çanakça Mahallesinin doğayla bütünleşen güzelliği eşliğinde, festivalde sahne alan usta ses Suzan Kardeş’in birbirinden güzel şarkılarını dinledi. Sanatçının sahne performansına eşlik eden vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.

Editör: Haber Merkezi