Üsküdar Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Kuzguncuk Sahil’ de denizin dibine dalan dalgıç ekibi, denizi kirleten atıkları topladı. Deniz etkinlikleri kapsamının da düzenlenen yüzme, tekne fuarı (boat show), kano gösterisi ile sürerken, denizin dibinden çıkarılan atıklar kıyıda sergilendi.

Etkinlik alanında öğrenciler tarafından hazırlanan ve kullanılmış bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı 'Geri Dönüşüm Şehri' sergisi dikkat çekti. Öte yandan Deniz kirliliği farkındalığını arttırmak için oluşturulan 'Atık Tezgâhın' sergisi, atık kumaşlardan hazırlanan dikiş atölyesi ve sergisi, 'Küresel Isınma ve İklim Değişikliği' sergisi de dikkat çekti.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğine yoğun katılım sağlanırken etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de yer aldı.

Türkmen, “Bugün Dünya Çevre Günü. Denizlerden çıkan atıkları gördüğümüzde söyleyecek çok bir sözümüz olmadığını görüyorum. Eğer bu manzaraları görmek istemiyorsak, denizimizin yok olduğunu görmek istemiyorsak tek çaremiz kirletmemek. Temiz tuttuktan sonra iş kolay. Eğer çevre konusundaki bu sorumsuzluk böyle devam ederse 20 yıla kadar bütün denizlerimiz ölü deniz haline gelecek. Dolayısıyla ne balık tutabilecek ne de deniz sporları yapabileceğiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım.” ifadelerini kullandı.

SIDIKA BAYLAN / KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi