Mobbing uyguladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle defalarca kez en üst yönetime kadar şikayetlerini bildirdiklerini belirten ekip çalışanları, olumlu bir dönüş alamadıklarını, iyileştirmeye yönelik adımlar atılmadığını belirterek üst yönetimden de şikayetçi oldu.

Dünya markası olmuş Vakko gibi kurumsal bir şirkettin birim yöneticisi hakkında böyle iddialar öne sürülüp şirket adına mobbing ve hakaret davaları açıldığı halde, Vakko üst yönetiminin sessiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı. 

Yakın zamanda Vakko Birim Yöneticisi Funda Karadayı hakkında mobbıng ve hakaret davası açan İ.A isimli eski çalışan, söz konusu yöneticinin kendisine ve ekipteki diğer çalışanlara sistematik bir şekilde mobbıng uyguladığını, ayakta çalışmaya zorladığını, gün içerinde bitiremeyeceği işler yükleyip zoraki akşam mesailerine bıraktığını şikayet dosyasına ekledi.

VAKKO YÖNETİMİ NEDEN SESSİZ KALIYOR

 Dava dosyasında, çalışanları rencide edici ve aşağılayıcı bir uslupla konuştuğunu da belirten İ. A. Karadayı’ya yönelik verdiği şikayet dilekçesinde, “her fırsatta “seni gebertirim”, “kulağından tuttuğum gibi kapının önüne fırlatır atarım”, “burada benim kurallarım geçer”, “ben ne dersem onu yapacaksınız”, “her kadının bir kocası olur sizin kocanızda benim” ,”size acıyorum” gibi sözlere maruz kaldıklarını, tüm bu yaşanılanların yönetim tarafından bilindiğini ve duyarsız kalındığını da dava dosyasında belirtti.

.Yine Funda Karadayı’nın İ.A nın 13 yaşındaki oğluna bir karşılaşmalarında ''Annenden Memnun musun'' diye sorduğunu ve bu soru karşısında, çocuğun travma yaşamasına ve üzülmesine neden olunduğu bildirildi.

Dava ile ilgili arabuluculuk aşamasında İ.A ya mobbing davasından vazgeçmesi için şirket tarafından para teklif edildiği, İ.A’nın ise para peşinde olmadığını belirterek bu ve benzeri şuçları işleyen kişilere karşı duyarsız kalan Vakko Yönetiminin adalet önünde hesap vermesini istediği öğrenildi.

 Şirket bünyesinde cinsel taciz iddialarının da konuşulduğu Vakko A.Ş’nin tüm söylemler karşısında sessizliğini koruması, çalışanları hayrete düşürdü.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi