Silivri- Yenibosna arasında yolcu taşıyan  mavi halk otobüsleri ile ilgili vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri ve şikayetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak dile getiren CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, bu hatta görev yapan araçları ve şoförlerin denetlenmesini istedi

‘YAŞLI VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLİYOR’

Merter gündem dışı konuşmasında şunları söyledi; “Silivri konum itibari ile İstanbul’un merkez ilçelerine uzak olsa da İstanbul ilinin bir ilçesidir. Orada yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek yine İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başlıca görevlerindendir. Bazı vatandaşlarımızdan 303 İETT numaralı Silivri Yenibosna otobüs hattına dair şikayetler aldık. Vatandaşlarımız söz konusu hatta yolcu taşıyan otobüslerin yolcu almadan hareket ettiklerini ve özellikle yaşlı vatandaşlarımızı mağdur ettikleri ile ilgili bir video da göndermişler. Soru önergemize ekli CD’den sizler de seyredebilirsiniz. Ayrıca internetten de araştırdığımızda bu şikayetlerin yeni olmadığı halkımızın yıllardır bu otobüsleri kullanan şöför ve muavinlerin davranışlarından sürekli şikayet ettiğini, kendi kafalarına göre vatandaşımıza tarife uyguladığını, emekli- yaşlı vatandaşlarımızdan para alınmadığı için onları duraklardan almadıklarını gördük.Bu konuda gereken incelemeleri yapıp, vatandaşlarımızın bu sorunlarının çözülmesini istiyoruz.

YANITLANMASI İSTENEN SORULAR

Merter’in oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanması istendi; Bu otobüs hatlarının denetimleri kimler tarafından yapılıyor ve bu denetimde yaşanılan bu sorunları tespit etmişler mi? Bizler bu denetime ne kadar güvenebiliriz?, Yukarıda bahsettiğimiz sorun başka hatlarda da yaşanıp, emekli vatandaşlarımız otobüslere alınmayarak mağdur oluyor mu?, Bu otobüslerde çalışan kişilerin vatandaşlarımıza davranışları konusunda yeterli eğitim, uyarı ve bilgilendirme alıyorlar mı?

Editör: Haber Merkezi