Sosyal medya platformu Instagram’da @sinavsizehliyetkursum isimli sayfada kullanıcılara sınavlara hiç girmeden ehliyet sahibi yapmayı vadediyor. Bahse konu olan sayfayı incelediğimizde, okuma yazması olmayan, lise mezunu olmayan, sınavları geçemeyen herkes için koşulsuz şartsız 12 gün içinde eve teslimat ehliyet sahibi yaptıklarını ve E-devlet – Milli Eğitim Bakanlığı güvencesi ile çalıştıklarını ifadelerine yer verildiğini gördük.   Yazılı ve direksiyon sınavına başkasını sokup size ehliyet alıyorlar. Birçok kişi bu şekilde ehliyet sahibi yaptıklarını iddia eden sayfada ehliyet aldıkları için çok mutlu olup mesaj atanların hatta istedikleri fiyatın üzerinde onlara para gönderen kişilere ait olduğu iddia edilen mesajlar da yer alıyor.

 Muhabirimiz Engin Zafer konuyla ilgili ‘para karşılığı ehliyet’ veren şahıs veya şahıslarla iletişime geçerek konu hakkında detaylı bilgi aldı.

İşte o görüşme:

“POLİS MERKEZİNE GİDİP SORGULATABİLİRSİNİZ”           

İsminin Savaş olduğunu öğrendiğimiz kişi sistemi şu sözlerle özetledi: “Evrakları gönderdiğiniz takdirde sınava sokarım ardından 6 iş günü içerisinde ehliyetiniz kapınıza kadar gelir. Eğer evde yoksanız bağlı olduğunuz muhtarlığa bırakılır. Sistem bu şekilde işliyor. Teslim aldıktan sonra e-devlet’ten kontrol sağlayabiliyorsunuz. Hiçbir problem de olmuyor. Bir şüphe duyarsanız herhangi bir polis merkezine gidip ‘Ehliyetimde ceza var mı?’ diye sorgulatabilirsiniz.”

“4 BUÇUK YIL OLDU HİÇBİR PROBLEM OLMADI ŞİMDİYE KADAR”

“Sınava siz bizim yerimize başkası girecek doğru mu?” sorusunun sorulması üzerine Savaş, “Evet doğrudur. 96, 98, 100 arası bir puan alıyor. Sonra fotoğraflar bize ulaştığı zaman direkt basıma gönderiyoruz.  Biz nereden baksanız 4,5 yıl oldu Allah’a şükür hiçbir problem olmadı şimdiye kadar. Ehliyet çıkarttığımız insanlardan da hiçbir şikayet olmadı. Tam tersi hatta biz normalde ehliyet çıkarttığımız kişileri yanımızda çalıştırıyoruz her getirdiği kişi için de 200 TL prim veriyoruz. Sırf bu işi yapanlar var bizimle beraber. 5 kişi getirseniz 1000 TL. Güzel para…” dedi.

“SÜRÜCÜ KURSU MÜDÜRLERİ SINAVA BAŞKASINI SOKUYOR”

Kendilerinin aracı olarak çalıştığını belirten Savaş, “Şu anda sürücü kursu bağlantımız var. Trabzon ve Ankara’da orayla anlaşıyoruz, müdürlerle. Onlar da başkasını sokuyor sınava. Bu işin her zaman adamları vardır her yerde. Onlar sınava soktuğu zaman direkt onay verecek, sertifika çıkacak, basıma gidecek. Bu sertifika için sizden ayrıca ikametgah adresi alacağım veya başka bir adres. Oraya sertifikayı da göndereceğiz.

“İLK ÖNCE ARACILARA BİR ÖDEME YAPMAMIZ LAZIM”

“Parayı hesabınıza mı yatıracağız yoksa ehliyet geldikten sonra ödeyeceğiz?” sorusu üzerine Savaş, “Hesabıma yatıracaksınız çünkü ehliyet sınavına sokabilmemiz için ilk önce aracılara bir ödeme yapmamız lazım.” dedi.

“5 BİN TL REKLAM BÜTÇEMİZ VAR”

Instagram sayfalarının reklam bütçesinin 5 bin TL olduğunu belirten Savaş, “Bizim bir problemimiz olsaydı bu reklamı çıkartmazlardı. Arkamızda mağduriyet olsaydı bu sayfa kapatılırdı. İSA KARAARSLAN – ENGİN ZAFER / KENT YAŞAM  

Editör: Haber Merkezi