Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA)  Küçükçekmece İlçe Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Küçükçekmece’deki engelli bireyleri ve bazı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ziyaretler gerçekleştirdiler.  DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcıları Mehmet Turan Veziroğlu, Eda Ateş Adıyeke, Neval Karagöz ve Maşallah Eker’den oluşan temsil heyeti ihtiyacı olan vatandaşlara tekerlekli sandalye ile volker hediye ettiler.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE İLK İŞ ENGELLİ RAMPASI

Engellilerin, toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlayabilmelerini toplumsal vazife olarak gördüklerini belirten İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Veziroğlu, zihinlerde engeli olmayan bir ilçe teşkilatına sahip olduklarını vurguladı. Veziroğlu, “Küçükçekmece İlçe Başkanlığı olarak 3 Aralık’ta ‘Hadi bir faaliyet yapalım’ diye sahaya inen bir yönetim anlayışına sahip değiliz. Biz bu husustaki samimiyetimizi en başında ortaya koymuş bir teşkilatız. İlçe Başkanımız Kaan Engin Özaydemir; engelli, kadın ve çocuk hakları konusunda Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan kadar hassas birisidir. Sayın Özaydemir’in ilçe binamızın yeri tutulduğunda, ilk iş olarak fiziki koşulları iyileştirmekle işe koyulduğunu o güne şahit olan arkadaşlarım söylüyorlar.  Tadilata başlamadan, tefrişat planlamasını yapmadan, ilk iş bir demirci çağırıp engelli rampası siparişi vermek olmuş. Binamız ilçenin çok merkezi bir noktasında fakat çok eski bir yapı. Dolayısıyla engelli dostu bir bina olarak planlanmamış. Binadaki asansöre erişmek için 8-10 basamaklı bir merdivenden çıkmak zorundasınız. Başkanımız Özaydemir’in ilk olarak burada iyileştirme yapması ve insanlarımızın tekerlekli sandalye ile rahatlıkla çıkabileceği şekilde bir demir rampayı yaptırarak duvara montelenmesini düşünce olarak çok önemli buluyorum.

“ENGELLİLERİMİZİN AYAĞINA GÖNÜL FERAHLIĞI İLE GİTTİK”

Şuanda partimize veya binamızdaki komşularımıza gelen engelli bireylerimiz rahatlıkla ziyaretlerini gerçekleştirip işlerini görebiliyorlar. Bu maliyeti küçük, önemi büyük bir ayrıntıdır. DEVA Partisi olarak toplumun sorunlarına samimi duygularla çözüm üretme anlayışında olduğumuzun bir göstergesidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde insanlarımızın kapısını başımız dik vicdanımız rahat bir şekilde çalabilmiş olduk. Engellilerimizin ayağına gönül ferahlığı ile gittik.

“SANDALYE VE VOLTER EKSİKLERİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK”

Tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin tekerlekli sandalye ve volter eksikliklerini gidermeye çalıştık. Umarım engelli bireylerimizin hayatlarını eşit bireyler olarak sürdürebilmeleri açısından katkı sunabilmiş oluruz. Çünkü benim siyasetten anladığım şey imkan ve şartların doğrultusunda toplumun meselelerine duyarlı ve sorumlu hissetmektir. Partimizde Sayın Babacan’dan bir mahalle başkanımıza kadar herkesin bu anlayışa sahip olduğuna inanıyorum.” dedi.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ AKTİF DESTEKÇİLERİ OLACAĞIZ”

Küçükçekmece Teşkilat İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Veziroğlu, parti programı paralelinde Küçükçekmece’de çalışmalar planladıklarını ifade etti. Veziroğlu şöyle devam etti:  “Engellilere yönelik sivil toplum örgütlerini destekleyerek, engelli aileleri arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak ve onlara psikolojik destek sağlamak parti programımızın bir gereği. Bu amaç doğrultusunda ilçemizde faaliyet gösteren veya bundan sonra kurulacak olan tüm sivil toplum kuruluşlarının aktif destekçileri olacağız.

“TOPLUMUMUZ ENGELLİ BİREYİ AZINLIK OLARAK GÖRÜYOR”

Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikli ele almak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetmek, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçirmek gerekir. Türkiye’de yöneticiler parti ayrımı gözetmeksizin engelli bireylerin engelsiz yaşayabilmesi için çok yol kat ettiler. Henüz yeterli seviyeye getiremediğimiz bir konu var. Halen devam eden eksikliklerin temel sebebi bu. Toplumumuzda pek çok insan engelli bireylere acıyıp, üzülüp yardım etme kaygısı taşıyor. Merhamet ve yardımseverlik genlerimizde var.  Hiç tanımadığımız bir engelli insanı sırtımıza alıp merdiven çıkarmaktan gocunmayız. Lakin o merdiven veya katları bizim yardımımız olmadan, bizimle birlikte kendisinin çıkabileceği şekilde yapılması gerektiği gerçeğine kafa olarak direniriz. Bu yanlış düşünce yapısından kurtulmamız gerekiyor. Toplumumuz engelli bireyi azınlık olarak görüyor. ‘ Kamunun ortak kullanacağı bir yapı yapılırken engelli insan az, alan kaybetmeye ne gerek var. Zaten arada sırada gelen giden olur, o zamanda biz yardım ederiz’ diye bakan insanlarımız halen var.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRILACAK ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

Yaşam alanlarını engellilerin eşit bireyler olarak hareket edebilecekleri şekilde planlamak istiyorsak zihinlerdeki engelleri bir an önce kaldırılacak çalışmalar yapılmalı.  Medya organlarında kamu spotları artırılmalıdır. Hatta kamu hizmetine başvuran bir vatandaşın bu eğitimi almış olması zorunlu tutulmalıdır. Bu konuda bir düzenleme ve planlama yapılabilir. En azından gelecek neslin doğru bir zihinle yetişmesi için zihinlerdeki engelleri kaldırmak Milli Eğitim müfredatında tatminkar bir şekilde yer verilmelidir.” TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi