2020 Yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı”na ret veren ve bu konuda açıklama yapan CHP Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili H. Hüseyin Üsküdar, yeni başkan Ömer Arısoy’u ilk yılı olduğu için çok fazla eleştirmeyeceğini ve artık ülkenin iktidarına aday bir parti oldukları için iktidar dili ile konuşacaklarını söyledi.

HALKIN MEMNUNİYETİ YÜZDE 90’A ÇIKARSA BAŞARILI BULURUM

“Biz muhalefet, siz de iktidar dilini bırakacağız” diyerek 2020 Bütçe Tasarısı ve Performans Programı’nı temel finans matematiği ile değerlendiren Ak Parti Meclis 2. Başkan Vekili Fatih Aydoğan’ı eleştiren Üsküdar, 2010 yılındaki altın ve dolar fiyatları ile bu günün değerlerinin karşılaştırılmasını istedi. 2010 yılındaki ekmekle bu günün ekmeği arasındaki fiyat farkına bakılınca bile gerçeğin anlaşılacağını söyleyerek konuşmasını sürdüren H. Hüseyin Üsküdar, “Paranın ne kadar kazandığına değil, nasıl harcandığına bakalım. Zeytinburnu’nda yaşayan yerli halkın memnuniyetini yüzde 90 çıkarın başarı budur diyelim” ifadeleriyle devam etti.

GEÇMİŞ DÖNEME ATIFTA BULUNDU

Zeytinburnu’nun son 10 yıllık gelir ve gider tablosunu başarı olarak gören Ak Parti gurubuna atıfta bulunan Üsküdar, geçmiş dönem başkanı Murat Aydın’ın 20 yıla yakın bir süre başkanlık yaptığını, bu günün parasıyla yaklaşık 10 katrilyon parayla yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu belirtti.

Seçim çalışmalarında yapılan konuşmalarla performans programı ve bütçenin hazırlandığını, Kuran Sitesi ve Telsiz Mahallesi’nin dönüşümünün TOKİ aracılığı ile yapılacağını ve paraya ihtiyaç olmadığını söyleyerek devam eden Üsküdar, asıl önemli olanın dönüşüm mağdurları olduğunu belirtti.

İETT ve Veliefendi bloklarının çözüm beklediğini, Seyitnizam tramvay hattının yer altına alınacağını, bu işlemin ancak İBB ile yapılacağını ve kendilerinin böyle bir sözünün olmadığını belirterek devam eden Üsküdar, “Bizim iktidarımızda yapılan tramvayı, bizim iktidarımızda yer altına alırız” dedi.

İBB’DE ÖMER ARISOY’U DESTEKLEYECEĞİZ

Zeytinburnu’nda bu güne kadar yapılan pek çok şeyin İBB kanalı ile yapıldığını ve bundan sonra da İBB ile yapılacak işler için Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u destekleyeceklerini söyleyen Üsküdar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nu kendilerinin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Spor Bakanlığı’nın yapacağını belirterek, belediyenin proje yapmasını anlamsız bulduğunu belirtti.

Zeytinburnu’na bu güne kadar yapılan dört otoparkın da ‘yap, işlet, devret’ modeli ile yapıldığını, yeni projelerde belediyenin kaynakları ile ‘yeni bir taziye evi, kadınlar için spor merkezi ve yine kadınlar için havuz’ yapılacağının yazdığını, diğer yapılacak işlerin ise İBB aracılığı ile yapılabileceğini söyledi.

ÜSKÜDAR SORDU

Zeytinburnu Stadı dâhil İBB ile yapılacak tüm projelerde Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a destek olacaklarını ve İBB ile yapılacak lobi çalışmalarında aracı olacaklarını belirterek devam eden Üsküdar, “Peki bundan sonra TÜRGEV’e para, vakıflara mülk vermeye devam edecek miyiz” diyerek çıkış yaptı.

Konuşmasını cevaplandırılmasını istediği sorularla tamamlayan Üsküdar, Başkan Yardımcısı Osman Dinç’in bilgisayar danışmanlığı kadrosunda yer aldığını, eski başkan yardımcıları Gökhan Kasap ve Gönül Demirelli’nin ise halen kadroda görüldüklerini söyleyerek, bunun da maaş almaya devam ettiklerinin göstergesi olduğunu ifade ederek, “Demek ki bankamatikci formatındalar” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi