İlk kitabı 'BULUTLARDA YAŞANMAZMIŞ - Deniz Lisesi’nden TKP’ye 1967-1994 de; Türkiye’de yaşananları, Deniz Lisesi yaşamını, devrimci fikirlerle tanışmasını, Mimarlar Odası ve TKP içinde geçen yıllarını, bu süreçte ailesinin yaşadığı zorlukları okuyucularıyla paylaşan Elçi, ‘GEÇ DEĞİL MİŞ' ismini verdiği ikinci kitabında ise yaşadığı bu yıllarda alkol ve sigarayı en iyi arkadaşları kabul eden, sonunda verdiği kararla bu bağımlılıklarından kurtulup yeni bir hayata başlayan Sermet’i anlatmış.

“Kendimiz için, ailemiz, dostlarımız, aynı ideal uğruna omuz omuza verdiklerimiz ve değerlerimiz için daha iyisini istiyorsak kararlı olmak yeter” diyen, "Her zaman yapacak çok şey olduğunu, yeter ki ilk adımı atabilelim" şiarıyla yola çıkan ve "Yaşadığımız sürece hiç bir şey için hiç bir zaman GEÇ OLMADIĞINA" inandığını dile getiren Elçi;

42 yıllık meslek hayatının son 6 yılında  Bakırköy Belediyesi’nde  çalıştığını, Ateş Ünal Erzen döneminde Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin Kontrol Mimarlığını yaptığını,  Fen İşleri Müdürlüğü’nde de yol yapım amirliği görevinde bulunduğunu söyledi.

2014-2018 yılları arasında Bülent Kerimoğlu döneminde ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde Kontrol Mimarlığı, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünde ise Birim Şefi olarak görev yaptığını söyleyen Sermet Elçi, şubat 2018’de de yaş haddinden dolayı emekli olduğunu belirtti.

Geçmiş anılarını ve tecrübelerini yazdığı iki kitabının ardından, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili fikirlerini de sosyal medya üzerinden Bakırköylülerle paylaşan Sermet Elçi, 12 Mart Askeri Muhtırasının 48. yılında, yaşananları ve yaşatanları unutmadığının bir göstergesi olarak düzenlediği imza gününde, özellikle kendisini merak edenlerle bir araya gelmeyi hedeflediğini de belirtti.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili son 1 aydır sosyal medyada Bakırköy Belediyesi ve yönetimiyle ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Sermet Elçi, yerel seçimlerin aslında bir hizmet  seçimi olduğuna inandığını ve belediye ye verdiği emeklerinden dolayı, Bakırköy’e karşı kendisini sorumlu hissettiğini söyledi.

Belediyede çalıştığı dönemde mevcut başkan Bülent Kerimoğlu ve geçmiş dönem başkanı Ateş Ünal Erzen’le çalıştığını ve sosyal medya paylaşımlarında iki başkan adayı arasındaki çalışma, disiplin ve usül farklılıklarına dikkat çektiğini ifade eden Sermet Elçi, “Değerlendirmelerim doğal olarak birlikte çalıştığım ve şu anda belediye başkanlığına talip olan iki adayla ilgili. Diğer adaylarla birlikte çalışmadığım ve kendilerini tanımadığım için haklarında yorum yapmam mümkün değil” dedi.

Sosyal Medya üzerinden paylaşımları ile ilgili az sayıda da olsa bazı eleştiriler aldığını, kendisinin "klavye delikanlısı" hatta "troll" olduğunu düşünenlerin dahi olduğunu belirten Sermet Elçi, "bu nedenle 12 Mart Muhtırasının 48. Yılında, yaşananları ve yaşatanları unutmadığının bir göstergesi olarak öncesinde planladığı imza gününü Bakırköy'de düzenleyerek, hem hakkında merak edilenlere cevap vermek, hem de düşüncelerini yüz yüze paylaşmak için böyle bir organizasyonu  düzenlediğini söyledi.

Reşit Sermet Elçi’nin imza gününe, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı eşi Meltem Ünal Erzen’le birlikte katılarak destek verdi. Ünal Erzen çiftinin bu nazik ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sermet Elçi, “Bu nazik ve samimi davranışlarından dolayı bir kez daha başkanıma ve eşine teşekkür ediyorum” dedi.

14:00-18:00 arası devam eden imza gününe, çok sayıda kişi katılarak, yazar R. Sermet Elçi ile yerel seçim süreci hakkında sohbet etme imkanı da buldu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi