UÇAN SOKAK’TA NE OLMUŞTU?
2015 Mayıs ayında Yeşilköy Mahallesi Uçan Sokak sakinleri, sokaklarında bulunan kamuya ait yeşil alanın satışa çıkarılmasına ve projelendirilmesine tepki göstererek, “Sadece ağacımızı istiyor, yeşilimizi koruyoruz” diyerek Belediye Başkanı Kerimoğlu ile görüşmüştü.
Kamu malı olan arazide yaklaşık 40 ağaç, 40 yaşında da çam ağaçları olduğunu söyleyen mahalleli, ayrıca Yeşilköy’ün deprem bölgesi olduğuna ve depremde toplanacak alanlarının olmadığınada değinerek, “Yeşilimizi, oksijenimizi, güneşimizi karartmayacağınıza inancımız tamdır” demişti.
Bakırköy Belediyesi tarafından 5 metre cephe ve 20 metre derinliğinde bina olarak projelendirilen arazinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen mahalleli ile 2015 mayıs ayında bir araya gelen Başkan Kerimoğlu, alanın imar planlarında yeşil alan görünmediğini ve imara açık olduğunu söylemişti.
Yaklaşık 100 dairenin etkileneceğini ifade eden mahalleli, “Siz isterseniz yeşil alan yapabilirsiniz, burası kamuya yani belediyeye ait bir alan” demiş, Kerimoğlu’da “O halde 100 daire fedakarlık yapsın ve bu alanı satın alsın. Bakırköy Belediyesi belki buradan büyük bir kar elde etmez ama değerlendirmek de ister. Sizlere başkalarına vereceğimiz fiyatın çok daha altında fiyata verelim. Siz de bu konuda fedakarlık yapın, satın alın” demişti.

UÇAN SOKAK’TA NE OLDU?
Tüm bu olaylardan sonra 2016 Ocak ayında arsa ihaleye çıkmış ve ihaleyi kazanan firmaya gerekçe gösterilmeden ihalenin iptal olduğu bildirilmişti.
Uçan Sokak sakinleri de hukuka aykırı imar izninin iptali için mahkemeye başvurdu.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, mahalle halkı endişeli olduklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ederek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yetkililere seslendi.

UÇAN SOKAK NE OLACAK?
Aradan geçen süre zarfında ne yapacağını şaşıran mahalle sakinleri, bu kez belediyeden alacaklı olduğu söylenen iki şirketin icra yoluyla söz konusu alanı satışa çıkardığını öğrendiklerini ifade etti. 2015 yılından beri devam eden süreçte, gelinen noktanın kumpas olduğunu düşünen mahalle sakinleri, “Oy vererek seçtiğimiz Başkanımız Bülent Kerimoğlu ve tüm meclis üyelerimiz sorularımıza cevap vermek zorundadır. Şeffaf Belediyeciliğin gereği budur” dedi.
Özellikle konuya hakim Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Encümenin sorularına cevap vermediği sürece, bu işlere kurmaca ve kumpas olarak bakacaklarını söyleyen mahalle sakinleri,  “Bu bir günahtır ve oy vererek seçtilerimiz böyle bir günaha nasıl ortak olurlar?” diyerek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi ve “Elimiz yakanızdadır” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.
Normal ihalelerin ‘yeterli rakama ulaşmadı, rekabet ortamı sağlanmadı’ gibi gerekçelerle iptal edildiğini, sonrada satışın durdurulduğu söylenerek, olayın soğumaya yüz tuttuğu anlarda oldu bittiye getirilip, bir başka baskın ihale icat edildiğini belirten mahalle halkı, cevaplanmasını istedikleri soruları sıraladı.

 UÇAN SOKAK SAKİNLERİ SORDU!
1- Belediyemizi icraya veren firmalar gerçek alacaklı firmalar mıdır?
2- Ülkemizin birçok büyükşehrinden daha büyük bir nüfus ve de yüzölçümüne sahip olan Bakırköy Belediyesi icralık olacak kadar berbat bir durumda mıdır?
3- Bir önceki ihalede ihaleyi kazanan kişiye niye arsa verilmedi de şimdi icra yoluyla satışa sunuldu. Önce satıcı Belediyemiz iken şimdi satıcı güya alacaklı olan bir firma  o ihale niye iptal edildi, o zaman Belediyemiz borçlu değil miydi?
4- Belediyemizi icralık yapan bu firmalar ilçemize ne gibi hizmetler vermişlerdir. Bu hizmetlerinin karşılığı hangi tarihte, ne kadar fatura kesmiş, ne kadar SSK, ne kadar KDV ödemişlerdir. Alacaklarının karşılığını ne kadar zamandır alamıyorlar. Yoksa bir entrika ile karşı karşıya mıyız?
5- Diğer arsa içinde yine alacaklı bir firma aldı denilerek oldu bittiye getirildi. Belediyemiz bu kadar aciz mi? Hep böyle gayrimenkul mü satacak? Belediyecilik hizmeti böylemi yapılıyor?

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi