Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, 15 Mart’ta Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kadın Kolları İl Kongresi’nde bir kez daha aday olduğunu açıkladı. 39 ilçe kadın kolları başkanları ve üyelerinin tamamının hazır bulunduğu adaylık açıklama toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Ağırman, Türkiye’de kadın yönelik şiddetin artarak devam ettiğine vurgu yaparak, ‘Bir 8 Mart'ı daha kadın cinayetlerinin gölgesinde andık. Kadının medeni kanundan doğan haklarını görmeden alınan her karar, kadını yakıp, yok etmeye devam ediyor. Ancak biz CHP’li kadınlar kadına yönelik şiddet konusunda bugüne kadar savunduğumuz gibi bundan sonrada susmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Her daim birey olma mücadelesi vermek zorunda kalan, kadını cinsiyeti üzerinden ötekileştiren, üretimden dışlanmasına sebep olan zihniyet tarafından hazırlanmış haksız kanun uygulamalarına karşı direnmeye devam edeceğiz. Kadınları korunmaya muhtaç olarak algılatarak, gelişen dünya da kadının yerini evde konumlandıran tüm siyasal iktidarlara, siyasal, sendikal ve toplumsal mücadelenin her alanında var olduğumuzu ve olacağımızı hatırlatmak istiyorum’ dedi. 

‘Her zaman ortak akla inandım’ 

1996 yılında CHP Kartal Gençlik Kolları’nda başlayan siyasal mücadelem ilk gün ki heyecanla devam ettiğini ifade eden Ağırman, ‘ Gençlik kollarından kadın kollarına uzanan parti üyeliğim süresince ilçe yöneticiliği, eğitim sekreterliği gibi birçok görevde bulundum. Geriye doğru baktığımda partim ile birlikte büyüdüm. Çocuklarımı da partimle birlikte büyüttüm. Hayatımın hiç bir anında başka bir parti de makam, mevki aramadım. Koltuk için, mevki için partimin ideolojisine laf edenler ile hiç birlikte olmadım. Verilen her görevi layıkıyla yerine getirebilmek için mücadele ettim. Hiç bir zaman tek başıma bir oyuncu olmadım. Her zaman ortak akla, ekip gücüne çok inandım. Şahsi başarılar peşinde olmak değil, büyük bir ailenin bireyi olmaya özen gösterdim’ diye konuştu. 

‘Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz’

İki yıl önce başladığı İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi boyunca tüm kadın örgütüyle birlikte gece gündüz demeden, kapı kapı dolaşarak ve her yüreğe dokunarak önemli çalışmalar imza attıklarını belirten Ağırman konuşmasını şöyle sürdürdü; Laikliğe, cumhuriyete ve partimize yönelik saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. İktidar yöneticileri Cumhuriyet ve partimizi itibarsızlaştırmak için akla hayale gelmeyecek gerçek dışı söylemlerde bulunuyor. Atatürk ilke ve devrimlerinin tüm izlerini silmeye çalışanlar, ülkemizi geçmişin karanlığına doğru sürüklemek istiyor. Gazeteciler, sanatçılar, bürokratlar, iş adamları sudan sebeplerle gözaltına alınıyor. Hatta hapisler de yatıyor. Kapalı kapılar ardında oluşturulan belgeler ile muhalif olarak yükselen her ses teröristtir yaftası içine sokuluyor.

Sözde vesait masalları üretilerek toplumun algısı ile oynanıyor. Her dönem muhakkak bir darbeci bulunuyor. Halkı bu algı ile kandırırken, iktidar mensupları servetine servet katıyor. Ülkeyi soyanlar ve soyulmasına göz yumanların ortaklaşa yarattığı bu tabloda, vatandaşların bilgi alabilecekleri bağımsız medya kurumu artık yok denilebilecek kadar az. Gazeteler, televizyonlar, internet haber siteleri, yayın yönetmenleri tarafından değil, iktidar mensupları tarafından yönlendiriliyor ve yönetiliyor. Demokratik mücadele için alanlara çıkılması ise ayaklanma olarak görülüyor. Esnaf, işçi, memur açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Yolsuzluk ve yoksulluk tavan yapmış durumda. Savaş kapımızda değil artık, savaşın içindeyiz. Her gün gelen şehit haberleri ile evlerimiz yangın yeri, anaların dilinde ağıt, yüreğimizde acı. Evlenme hayalleri kuran gençlerimizin gözü yaşlı. Bu böyle gitmez. Buna hep birlikte dur diyeceğiz.

‘Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmaya ben hazırım, biz hazırız’

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Ülkemizin makus talihini değiştirecek tek gerçek irade Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu yüzden biz, bir olmalıyız, iri ve diri olmalıyız. Bu yüzden biz her zamankinden daha cesur olmalıyız. Dün birlikte emek verdik, gayret ettik, disiplin içinde hep birlikte çok çalıştık, başardık yine hep birlikte umudu örgütleyeceğiz. Ülkemize umut dolu yarınları getirecek Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’ye hediye edeceğiz. 35. Olağan Kongremiz’de ortaya koyduğumuz ‘Tek Yön İktidar’ hedefiyle bizlerin ve sizlerin dahası yapacakları var. Daha için hep birklikte hazırsanız ben de hazırım.

Yıllardır ülke başına çöreklenen kara iklimin sahipleri duysunlar ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm kadınları olarak hazırız. Çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız, emeklilerimiz daha çağdaş daha aydınlık bir Türkiye için, yeniden kuruluş ve kurtuluş iradesi için, yeniden mutlu ve huzurlu bir Türkiye için ben hazırım, biz hazırız. Geleceğimize sahip çıkarak sessizliğe gömülmeyeceğiz. Elimizi taşın altına aynı inanç ve cesaretle tekrar koyacağız. Tüm inancım, umudum ve cesaretimle üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı’na bir kez daha talibim. Ülkemi aydınlık yarınlara kavuşturmak için, özgürlük için sevgili çalışma arkadaşlarım ve kardeşlerim oylarına bir kez daha talibim. 14. İstanbul İl Kadın Kongremiz’e hepinizi davet ediyor ve hepinizden destek bekliyorum. Sevgiyle kalın. 

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi