Zeytinburnu Belediyesi,  yıkılan site etrafındaki 18 binayı mühürleyerek tahliye etmişti. Yapılan incelemeler sonunda 18 binanın 15’inin riskli olduğu belirlenerek, mülk sahipleriyle üç kez toplu, aralıklarla da kısmi toplantılar yaparak uzlaşma sağlamaya çalışıldığı bildirildi.
Tüm ada için 1/1000 ve 1/5000’lik imar plan tadilatlarının hazırlanarak,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulmak üzere İmar ve Planlama Müdürlüğü’ne verildiği belirtildiği açıklamada, eş zamanlı olarak adanın riskli alan ilan edilmesi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edildiği bilgisi verildi.


Tüm adanın birleşmesi sonucu doğacak imar artışının maliyeti azaltacağını ifade eden yetkililer, öncelikle daire ile
dükkan sahiplerinin hakları korunarak projelendirme yapılacağının altını çizdiler.
Kuran Sitesi’nin yanında bulunan akaryakıt istasyonunun yer aldığı alanın da konut olarak değerlendirileceğini belirten belediye yetkilileri, Bakanlar Kurulu’ndan riskli alan ile ilgili karar çıkmasından sonra, mülk sahiplerine projenin sunumunun yapılacağını, tamamiyle uzlaşmaya varıldığında da binaların yıkılarak, projenin hayata geçirileceğini söylediler.
Bakanlar Kurulu’ndan beklenen riskli alan kararının ardından başlanacak proje çalışmasında  etkilenen vatandaşlara kira yardımı yapılacağıda ifade edildi.
Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi