NELER OLMUŞTU?

Planlarda konut ve yeşil alan olarak görünen Varlık Fonu’na ait 23 dönüm arazi üzerinde bulunan Kaşıbeyaz iddiaları yılan hikayesine dönerken, Bakırköy Belediye Meclisi Mayıs 2018’de Şenlikköy Yamaç Sokak’ın ticaret alanına çevrilmesiyle ilgili gündem maddesinin de olduğu olağan üstü bir toplantı yapmıştı.

Şenlikköy Yamaç Sokak olarak belirtilen alanda, Kaşıbeyaz Restorant’ın olduğu tespit edilmiş, dönemin İlçe Başkanı olan Selçuk Biber’in gurup başkanlığını yaptığı Belediye Meclis’inde, meclis üyelerinden Ali Rıza Akyüz, Mustafa Harputluoğlu, Kenan Şahin, Şükrü Aydın, Taner Kazanoğlu, Baki Gövtepe, Tansel Gülmezoğlu, Ziya Çıkıt ve Nurhan Çetinkaya, gurup başkanından yana tavır göstermiş, planlarda konut ve yeşil alan olarak görülen alanın ticarete açılmasına red oyu vermişti. Karar defterinde red oyu verenler arasında Margarit Dikme'nin olduğu görüldü. 

MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALMIŞTI

Bakırköy Belediye Meclisi’nde CHP’li diğer meclis üyelerinin oy çokluğu ile alınan Yamaç Sokak’la ilgili kararının iptali için mahkemeye başvuran Mimarlar Odası Trakya ( Bakırköy) Büyükkent Bölge Temsilcisi Mustafa Fazlıoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’den yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söylemiş, “Bakırköy Belediyesi’nin planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin bir maddesine sığınarak, yaklaşık 23 dönüm konut alanını ticari alana çevrilmesi, planlama ilkelerine, kamu yararına ve kent çıkarlarına uygun değildir” diyerek açıklama yapmıştı.

KAŞIBEYAZ’IN BAHÇESİ’NDEKİ İNŞAAT MALZEMELERİNİN SEBEBİ NE?

Kaşıbeyaz’la ilgili suların durulduğu yeni dönemde, restorana ait arka bahçede görülen inşaat malzemeleri ve vinçler, çevredeki vatandaşları rahatsız etti. Alana ne yapıldığını, ne yapılacağını soran vatandaşlar, yılan hikayesine dönen Kaıbeyaz’la ilgili Bakırköy Belediyesi’nden cevap beklediklerini söyledi.

Kaşıbeyaz’ın arka tarafındaki alana da inşaat araçlarının girip çıktığını söyleyen vatandaşlar, Galatasaray Tesisleri karşısında kadastral yollardan belediye ye ait olduğu tescillenen 3.5 dönümlük arazinin akıbetini de sorarak, “Bu alan söz konusu 3.5 dönümlük alan mı? Bakırköy Belediyesi’nde kamuoyuna bilgi verecek bir yetkili yok mu” diye sordu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi