Başbakan Binali Yıldırım, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme

Toplantısı’nda yaptığı konuşmada belediye uygulamalarını eleştirerek, yapılan yanlışların düzeltilmesini istedi. Yıldırım, “Belediyelerle ilgili BİMER’e 103 bin 295 başvuru var. Bu başvuruların analizini yaptırdım, yüzde 73’ü şikayet, geri kalanı da istek, görüş ve öneri. Bizim bu tabloyu tersine çevirmemiz gerekiyor. En fazla memnun olunan şey mezarlık hizmetleri, ikincisi ise nikah işlemleri. Bu da güzel. Ama yoğunlaşmamız gereken bu tablonun alt kısmıdır. Alt kısımda yol bakımı, yol yapımı, altyapı hizmetleri, zabıta işleri, taşımacılık, toplu taşımacılık, işyeri ruhsatları var. Hatta vatandaş, belediyelerde işlerin yavaş gittiğini, sonuçlandırılamadığını ve muhatap bulmakta zorlandıklarını da söylüyor. Bu durumu değiştirmek bizim elimizde” dedi.

                                                              

DEPREM TOPLANMA ALANLARI İMARA AÇILDI

Başbakan Binali Yıldırım toplantıda belediyelerde en az işlem gören dosyaların imar dosyaları olması gerektiğini söyledi. Ancak İstanbul’da şu an belediyelerde en fazla imar dosyaları işlem görüyor. Bunun yanında Başbakan Yıldırım, “Vatandaşa yaşam alanları” açın diye dikkat çekerken, mevcut yeşil alanlarla, deprem toplanma alanları  bile imara açılıyor. Örneğin İstanbul’da 470 deprem toplanma alanından 300’ünün imara açıldığı, yalnızca 170 deprem toplanma alanı kaldığı belirtiliyor.

Bu arada Küçükçekmece D-100 Karayolu kenarındaki eski belediye binasının bulunduğu geniş arazinin de yeşil alan olarak değerlendirilmesi beklenirken TOKİ’ye devredilip, rezidans yapılmak istediği ileri sürülüyor.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi