Zeytinburnu Belediyesi Haziran ayı ilk toplantısında, İBB Meclis üyesi Mimar Süleyman Uluocak yeni kurulan Zeytinburnu İmar Müdürlüğüne bağlı Kentsel Dönüşüm Müdürüğü'nün bütçesinin meclise gelmesi üzerine Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a konuyla ilgili bazı sorular sordu.

Zeytinburnu Belediyesi’ni 99 yılında Murat Aydın başkanlığında aldıkları dönemde sadece imar ve şehirciliği müdürlüğünün görevini, yine aynı müdürlüğe bağlı dört farklı müdürlüğün yerine getirdiğini söyleyen yeni başkan Ömer Arısoy, “Yaklaşık 20 yıldır bu dört müdürlüğü tek müdürlük çatısı altında toplayarak hizmet verdik. Aradan geçen 20 yıl sonra Kentsel Dönüşüm müdürlüğü olarak yeni bir müdürlük kurmak hasıl oldu. Bu müdürlüğü kurarak ilçemizde Kentsel Dönüşüme ne kadar çok önem gösterdiğimizi ortaya koyduk” dedi.

Kentsel Döşümü Müdürlüğünü kurarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü atıl bir duruma düşürmediklerinin altını çizen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, oldukça yoğun olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bazı fonksiyonlarını Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nde toplayacaklarını söyledi.

“Burada büyük bir bilgi birikimi oluşacak” diyerek konuşmasını sürdüren Arısoy, “Büyükşehirden bir arkadaşımız konuyla ilgili oldukça yoğun bir şekilde çalışıyor. İmar ve Şehircilik müdürlüğünde görev yapan arkadaşları artık fiilen Kentsel Dönüşüm müdürlüğüne örgütleyeceğiz. Bu müdürlük bizim için çok önemli. Seçim döneminde bu konuyla ilgili verdiğimiz her sözün arkasındayız” dedi.

Zeytinburnu Askeri Lojmanlar alanının bir bölümüne Millet Bahçesi, bir bölümüne ise Başakşehir’de yapılan askeri lojmanların maliyetini karşılamak amacıyla Bakanlık tarafından hasılat paylaşımı çerçevesinde yapılacak olan konutlardan bakanlık vazgeçildiği müjdesini de veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, bakanlığa yaptığı ziyarette bu isteklerini işlettiğini ve taleplerinin de kabul edildiğini söyledi.

“Bakanımız bütün bürokratların huzurunda bunu açıkladı” diyen Arısoy, “Askeri Lojmanları’nın olduğu alan artık rezerv konut alanı haline gelecek. İnşallah Zeytinburnu’nun dönüşümünde burayı kullanacağız. Bu müjdeyi de buradan tüm halkımıza verelim” dedi.

Millet İttifakı İBB Meclis Üyesi Mimar Süleyman Uluocak, ilçelerinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulmasının yararlı bir çalışma olduğunu ve Zeytinburnu halkının menfaatine olan her türlü çalışmada ellerinden geleni yapacaklarını ve katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi