Zeytinburnu Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Cemali Merdan Başkanlığında gerçekleştirilen birleşim toplantı karar tutanağının okunmasıyla başlanan birleşimde, Zeytinburnu Belediyesi 2022 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.  635 milyon lira olarak belirlenen Zeytinburnu Belediyesi 2022 yılı tahmini bütçesi, CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına karşın AK Parti ve MHP gruplarının oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda CHP meclis üyeleri Hasan Ali Hayıroğlu, Selamettin Yeniyol, Düzgün Kaya ve Grup Başkanvekili Hasan Hüseyin Üsküdar; AK Parti grubundan ise Meclis Üyesi Sami Yapar, Fatih Aydoğan ve Grup Başkanvekili Muhammed Kaynar birer konuşma yaptı. Birleşime AK Parti ve CHP grupları arasındaki gerginlikler damga vurdu. 

ÜSKÜDAR: SİZİN RANT ANLAYIŞINIZ ZEYTİNBURNU’NU BU HALE GETİRDİ


CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Hasan Hüseyin Üsküdar, yaptığı konuşmasında ilçedeki mülteci yoğunluğuna dikkat çekti. Üsküdar, “Zeytinburnu’nda mülteci sorunu yok, Türk sorunu var. Sürekli dile getiriyorum. Zeytinburnu Bizans surları gibi yüksek binalarla çevrelendi. Zeytinburnu’nun çevresini Manhattan, New York gibi yaptınız, ortasını Şam’a çevirdiniz. Mültecilere iskan, ruhsat, kat mülkiyeti sormadan iş yeri açmasına izin veriyoruz ama bir Türk vatandaşı gittiği zaman yedi ceddini araştırıyoruz. Geçen yıl 10 bin kişi Zeytinburnu’nu terk etti. Terk edenlerin içinde bir tane Afgan, Suriyeli bulamazsınız. Sizin mantaliteniz yüzünden ecdatlarını burada defnetmiş insanlar hatıralarını bırakarak başka illere ve ilçelere gittiler. Sizin rant anlayışınız Zeytinburnu’nu bu hale getirdi. Bunlara çözüm aramak yerine yaldızlı kitapçıklarla anlatıyorsunuz.” dedi.

KAYNAR: YANIMDA BIDI BIDI 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Kaynar eleştirilere cevap verdiği sırada sözünün kesilmesine sinirlenerek Meclis 1.Başkan Vekili Cemali Merdan ve CHP sıralarına tepki göstererek “Hakkım var konuşuyorum niye müdahale ediyorsunuz? Ne sizi ne de arkadaşlarımızı memnun ve mutlu etmek için konuşmuyorum. Sürekli müdahale ediyorsunuz. Yanımda bıdı bıdı… Böyle bir şey olmaz. Siz kahve kültürüne alışkınsınız ben hep resmi ortamlarda bulundum. Buranın belediye meclisine uygun olmasını istiyorum.” dedi.

ARISOY: HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM


Toplantının sonunda kürsüye çıkan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy CHP’li meclis üyelerine hitaben ilçenin itibarını zedeleyici konuşmalar yaptıklarını ifade ederek dolayı “Hakkımı helal etmeyeceğim.” dedi. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi