Geçtiğimiz günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan Atatürk Anıtına çelenk koyma törenindeki gözlemlerini aktaran CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, Atatürk Anıtı’nın Kaymakamlık Binası önünde resmi araçların park alanı olan otoparkta bulunmasına tepki göstererek, “Zeytinburnu Belediyesi’ne yakışmıyor” dedi.

MİLLİ BAYRAMLARIN RUHU, TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR

AK Parti iktidarıyla birlikte milli bayramların kutlama şeklinin de değiştiğini, söyleyen Üsküdar, öncesinde tüm siyasi partilerin, derneklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte tören yaptıklarını söyleyerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde ne yazık ki milli bayramların ruhu toplumdan uzaklaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

SİLAH ZORUYLA GELMİŞ GİBİYDİLER

Yapılan törenlerin de -MIŞ gibi yapıldığını ve bundan dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını söyleyen Üsküdar, geçtiğimiz günlerde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı töreniyle ilgili konuşarak, “Silah zoruyla gelmiş bir Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü ve tören adabı nedir bilmeyen, bayrak tutmayı bilmeyen, uykudan kalkıp getirilmiş kreş öğrencileri. Bayram kutlansın mı, kutlanmasın mı arasında bir düzen” diyerek tepkisini dile getirdi.

Zafer Bayramı‘nın emperyalizme karşı verilen mücadelenin zaferi olduğunu ve dünyaya örnek bir mücadelenin zaferini bu şekilde kutlayanları kınadığını söyleyerek çıkış yapan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, “Yazıklar olsun” dedi.

29 EKİM’DEN ÖNCE YER ÇALIŞMASI YAPILSIN

Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının bir otoparkta bulunmasına göz yuman, Kaymakam, Belediye Başkanı ve tüm yetkilileri bir kez daha kınadığının altını çizen Üsküdar, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gelmeden Atatürk Anıtı’nın 15 Temmuz meydanına, ülkemize, şehit ve gazilerimize yakışır bir şekilde konumlandırarak yeniden düzenlenmesini istedi.

AK PARTİ’NİN CUMHURİYET DEĞERLERİYLE BİR KAVGASI OLAMAZ

Konuyla ilgili söz alan Ak Parti Gurup Sözcüsü Muhammet Kaynar, Ak Parti’nin Cumhuriyet değerleriyle kavgası varmış gibi, sürekli bir yerlere vurgu yapma çabalarından rahatsızlık duyduklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet’le ilgili tek bir kötü beyanının olmamasına karşılık, bu söylemlerin nereden çıktığını anlayamadığını söyledi.

Cumhuriyet değerleri üzerinden ötekileştirilme ve milleti kamplaştırma çabalarını kabul etmediklerini söyleyerek Üsküdar’a tepki gösteren Muhammet Kaynar, “Milli bayramlarımız üzerinden kamplaşma yaratmaya çalışan zihniyeti ret ediyoruz. Bu ülkede milli bayramlar her zaman hak ettiği şekilde kutlanmıştır” dedi.

Geçmişte askeri törenler yapılarak tankların yürütüldüğünü söyleyerek konuşmasını sürdüren Kaynar, “Tankların yürütülmemesi milli bayramlara gölge düşürmek olarak değerlendiriliyorsa aynı konuda anlaşamıyoruz demektir. Kimsenin Cumhuriyet değerleri ile kavgası sıkıntısı yoktur. Cumhuriyeti kuran zihniyet bizim anlayışımızın aynısıdır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

TÜRKİYE KAYMAKAMI NASIL İÇİNE SİNDİRİYOR

Sürekli hasta ve nezle olan bir devlet yönetimi gördüklerini söyleyen CHP’li Hüseyin Üsküdar, eski Zeytinburnu şimdi ki Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın milli bayram kutlama ve anmalarına sürekli geç katıldığını ve toplanan erkânı beklettiğini söyledi.

ÖMER ARISOY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Üsküdar, “Hepsini geçtim Türkiye Kaymakamı Atatürk Anıtı’nın bir otoparkta olmasını nasıl içine sindiriyor. Ben o kaymakamın yerinde olsam milli eğitim müdürünü görev alırım” diyerek, tepkisine devam etti. Seçildiği günden beri katıldığı milli bayramlarda bir belediye başkanı nasıl olurmuş gösterdiği için de Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür etti.

Üsküdar’a cevap veren Ak Parti Gurup Sözcüsü Muhammet Kaynar, Zeytinburnu’nda 4 dönem, şimdilerde ise Beykoz’da belediye başkanlığı yapan Murat Aydın’a halkın gösterdiği teveccühün ortada olduğunu söyleyerek, mecliste olmayan kişiler hakkında konuşmanın da doğru olmadığını ve bundan sonraki meclislerde gurup olarak bu konuda hassasiyet gösterilmesini istedi.

ADEM ULUOCAK, CHP’Lİ GURUBA TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Adem Uluocak, Atatürk Anıtı’nın geçici olarak Kaymakamlık Binası önüne alındığını doğrulayarak, meydan bütünlüğünün tamamlanmadığı için sürecin uzadığını ve rahatsızlığın arttığını söyledi.

Uluocak, Askeri lojmanların yıkımıyla birlikte tahsil edilecek yol ile 15 Temmuz Meydanı’nın bütünleşeceğini ve Atatürk Anıtı’nın yerine koyulacağı konusunda CHP gurubu ile mutabakata vardıklarını söyledi. Konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayı CHP gurubuna teşekkür etti

Konuyla ilgili son olarak söz alan CHP Gurup Sözcüsü İsmail Terzi, AK Parti’de 15 Temmuz’dan sonra Atatürk sevdasının başladığını söyleyerek, geçmişe dair arşivlerin de ortada olduğunu belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi