Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde kendisine ait binanın seçim ofisi olarak kullandığı giriş katında düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Zeytinburnu Gençlik Hareketi’nin 1. buluşmasına aracılık etmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Uluocak, “Gençlerin arkasındayım” dedi.

ZEYTİNBURNU GENÇLİĞİ SIKINTIDA

Toplantının açılış konuşmasını yapan ZEGEH kurucularından Cihan Özaslan, din, dil, ırk ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, Zeytinburnulu olma paydasında bir araya geldiklerini ifade ederek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin kendileri için de çok önemli olduğuna değindi. Son 10 yıldır özellikle gençlerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sorunlarının çözümü noktasında kendilerinden desteğini esirgemeyen ve aynı masada toplanmalarını sağlayan Mimar Süleyman Uluocak’a da ayrıca teşekkür eden Cihan Özaslan, gençlerin Zeytinburnu’nda vakit geçirecekleri mekanlarının olmadığını, spor etkinlikleri ile Türkiye'nin markası olan ve geçmiş 15-20 yıla damgasını vuran Zeytinburnu Spor ’un şu anda esamisinin okunmadığını belirtti.

Zeytinburnu gençliği olarak Bulvar Caddesi’ne çıktıklarında, bırakın gidecekleri bir cazibe merkezini, kendi dillerinde konuşan insanları dahi görmekte zorlandıklarını söyleyen Özaslan, “Zeytinburnu gençliği ne yazık ki kendi yaşadığı ilçede, sanki vatan toprağı kaybetmiş gibi bir algı ile sokağa çıkıyor” dedi.

CİHAN ÖZASLAN GENÇLERE SESLENDİ

Arkadaşları ile birlikte vakit geçirecekleri, faaliyet yapabilecekleri bir mekanları olmadığı için Zeytinburnu’nun gençler için bir cazibe merkezi olmaktan da giderek uzaklaştığını söyleyen Özaslan ”Ne yazık ki nefes alacak alanlarımız farklı gruplara teslim edilmiş durumda. Mülteci sorunu da ilçemizin başka bir kanayan yarasıdır” diyerek devam etti.

Geçmiş dönemde, her evin altında bir internet kafe olduğunu, belediye ekiplerinin yaptığı güzel bir çalışma ile buraların kaldırıldığını ve gençlerin kötü alışkanlıklara geçişini hızlandıran bu tür yerlerin kapatılması ile rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Cihan Özaslan, “Biz gençler dolgu malzemesi yada birilerinin emanetçisi değiliz. Büyüklerimize olan vefamızı göstermek için, bu günün mirasçıları olarak, gelecek nesillere miras bırakmak adına bizlerde bir şeyler yapmak istiyoruz. Madem geleceğin miras bırakanları biziz, o zaman şimdiden bir araya gelmeliyiz” diyerek genç arkadaşlarına seslendi.

Zeytinburnu gençliği olarak 1. sini düzenledikleri gençlik buluşmasında sorun ve sıkıntılarını paylaşma noktasında konuşmak ve çözüm önerileri sunmak için bir araya geldiklerini ifade ederek basın mensuplarına seslenen Özaslan, “Zeytinburnulu gençler olarak bu gün tarihi bir adım atıyoruz. Sorunlarımıza çözüm üretme noktasında, siyasi parti veya sivil toplum örgütleri gençlik komisyonları ile sınırlandırıldığımız alanların dışına çıkarak geleceğimiz konusunda inisiyatif aldığımızı buradan ilan ediyorum. Zeytinburnu ile alakalı güzel projelerin atına hep birlikte imza atacağız. Bizden desteğini esirgemeyen Millet İttifakı 1. sıra meclis üyesi adayımız Süleyman Uluocak’a da bizlere verdiği destek için yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

KARAGÖZ GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Zeytinburnu Belediye Meclisi Millet İttifakı 1. sıra meclis üyesi adayı Doğru Yol Partili Süleyman Uluocak, gençlere teşekkür ederek, DYP eski İlçe Başkanı Mustafa Karagöz’e sözü verdi.

Çoğunluğunun yükseköğretim mezunu gençlerin oluşturduğu gurubu karşısında görmekten büyük gurur duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Veteriner Hekim Mustafa Karagöz, “Bu ülkenin sizler gibi gençlere ihtiyacı var” dedi.Gençlere koltuklarının altında çok karpuz taşımaktansa, bir tane karpuz taşıyıp onu hedefe götürmeleri noktasında tavsiyede bulunan Karagöz, her zaman gençlerin yanında olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.

Gençlere, “Kendinizi geliştirin ve bir yerlere talip olun” diyerek konuşmasını sürdüren Karagöz, “Sizler yönetimlere talip olmadığını zaman, layık olmayan kişiler yönetim koltuklarına oturuyor ve sizlerin adına kararlara imza atıyor” dedi.

ZEYTİNBURNU ÇARPIK KENTLEŞMENİN MERKEZİ OLDU

Bağımsız bir gençlik hareketinin oluşmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, gençlere çıktıkları bu yolda başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Zeytinburnu Millet İttifakı 1. sıra meclis üyesi adayı Mimar Süleyman Uluocak, ilk orta ve lise eğitimini Zeytinburnu'nda aldığını söyleyerek, Yıldız Teknik Fakültesi Mimarlık mezunu olduğunu ifade etti.  

İstanbul Ticaret Odası Mimarlık ve Mühendislik Komitesi Başkanı olduğunu da söyleyen Uluocak,  kendisinin yaşadığı gençlikteki Zeytinburnu ile şimdiki Zeytinburnu arasında çok fark olduğunu belirterek, kentleşme ile birlikte içerideki yeşil alanların tamamına bina yapıldığını söyledi.

Eğitim arazilerinin, top oynadıkları boş alanlarının, deprem toplanma alanı olarak belirlenen pek çok yerin Kentsel Dönüşüm adı altında imara açıldığını ifade eden Uluocak, gün geçtikçe çarpık kentleşmenin sonucu olarak trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını, otopark sorununun had safhaya ulaştığını ve nefes alacak alanlarının yok edildiğini belirtti. Kendi dönemlerinde güvenlik sorunu yaşamadıklarını da dile getiren Uluocak “Zeytinburnu çarpık kentleşmenin merkezi oldu” diyerek konuşmasına devam etti.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ

Millet İttifakı ile Adil Emecan adaylığının ilçede büyük bir sinerji oluşturduğunu ve Zeytinburnu Belediyesi’ni alacaklarına inandığını söyleyen Uluocak, ilçede yapmayı planladıkları kentsel dönüşümle, çarpık kentleşme sorununu ortadan kaldırmanın öncelikleri olacağını ifade etti.  Ada bazlı dönüşümle birlikte kent kültürünün korunacağını,  otopark ve trafik sorunun rahatlayacağını, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla vatandaşın nefes alacağı alanlar oluşturacaklarını da dile getirdi.

Ada bazlı kentsel dönüşümün güvenlik sorununu da büyük oranda ortadan kaldıracağının altını çizen Mimar Süleyman Uluocak, semt kulüplerinin de yetersiz olduğunu, gençlere vakit geçirecekleri spor alanları ve gençlik merkezleri kurulması gerektiğinin de önemine değindi.

Zeytinburnu’nda görünmeyen bir ticaretin olduğuna da dikkat çeken Uluocak,  31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyeyi alacaklarına inandığını ve gençlerin arkasında olacağını söyleyerek, “Belediyeyi almasak da ben bu gençlik hareketinin arkasında olacağım” dedi.

GENÇLERLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIM

Gençlerin heyecanını gözlerinden okuduğunu ve o heyecana ortak olmak istediğini söyleyen Uluocak, gençlerin sorularına cevap vererek, sorunlarını dinledi.

Zeytinburnu'nda gençlerin vakit geçirebileceği bir mekânlarının olmadığını, uyuşturucu sorunun hat safhada olduğunu, mülteci sorunu nedeniyle sokaklarda yürürken bile kendilerini yabancı hissettiklerini, doğal afetler karşısında bir araya girebilecekleri toplanma alanlarının olmadığını ve deprem olduğunda ne yapacakları ile ilgili bilgilendirme panelleri yapılması gerektiğini söyleyen gençler, Uluocak’a gençliğe yönelik projelerini sordu.

Gençlerin sorunlarını ancak gençlerin anlatacağını ve yapacakları ortak projelerle çözüme kavuşacaklarına inandığını söyleyen Mimar Süleyman Uluocak, bundan böyle gençlerle sık sık bir araya geleceğini söyleyerek, çözüm odaklı projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yapağını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi