İbadethanelerin temizliği ile ilgili gündem maddesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında okulların temizliği konusunun da gündeme geldiğini ifade eden Muhammet Kaynar, “Belediye Başkanımız Ömer Arısoy 31 Mart seçimleri öncesi adaylığı döneminde okullarında temizlenmesi ile ilgili bir vaadi vardı. Bu vaadi gerçekleştirme yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren okullarımızın temizliği de, tıpkı ibadethanelerimizde olduğu gibi belediyemiz temizlik hizmetleri tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Mecliste görüşülen konunun ise temizlik işlemleri için kullanılacak araçların kiralaması işi olduğunu, okulların temizlenmesinde herhangi bir araç kiralamaya ihtiyaç olmadığını, temizlik malzemesi alımının yeterli olacağını düşündükleri için gündem maddesine eklemediklerini belirten Kaynar, “Yeni dönem de okulların temizliği belediyemiz tarafından yapılacaktır” dedi.

Zeytinburnu belediyesinin ibadethanelerin temizliği ve bakımı konusunda Türkiye'ye örnek bir çalışma yaptığını, diğer belediyeler tarafından da model olarak alındığını ve bu çalışmalardan dolayı önceki dönem Belediye Başkanları, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi