BAŞKAN BU YANLIŞ KARARINDAN DÖN

Bakırköy Belediyesi Aralık ayı toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, yeşilin tonlarıyla kendilerinin düzenlediği çiçekli dövizlerle Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na “Başkan bu yanlış karardan dön, Top sahamıza dokunma, Sahamız yeşil kalsın” diye seslenen mahalleli, top sahaları üzerindeki özelleştirme kararından vaz geçilmesini istedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Bakırköy Belediye Meclisi’nden çıkan karara göre mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait, 6003,57 metrekarelik top sahasının altına 4 katlı otopark üstüne ise ticari işletmeler ve spor alanları olarak yapılacak. Yine alınan karara göre yapılacak otopark+spor merkezi, ‘yap, işlet, devret’ modeli ile ittifak ve irtifak hakkı ile özel işletmeciye verilecek,  yönetim değişse bile mevcut alan 29 yıl işletmeciye ait olacak.

Meclisten çıkan kararın ardından, yaklaşık 5 hafta boyunca imza toplayan mahalle halkı, alınan kararı durdurmak için idare mahkemesine de dava da açtı.

BEN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM

Son günlerde de, söz konusu alana minibüs durağı da yapılacağı konusunda duyum aldıklarını belirten mahalleli, ortada gezen bilgi kirliliğine karşılık Bakırköy Belediyesi’nin “Ben yaptım oldu” mantığı ile iş yapmasını da eleştirirdi.

Mahalleliyi aydınlatacak ya da karşılıklı fikir alış verişi yapacak bir yetkilinin olmayışından da dert yanan vatandaşlar, Teknik Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’e istek ve taleplerini ilettiklerini ama karar verme noktasında “Ben belediye başkanı değilim” dediğini ifade etti. Konuyla ilgili görüş bildiren Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “Ben teknik konularda vatandaşa bilgi vermekle sorumluyum” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi