İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun kadın siyasetçilere yönelik şok sözleri ortaya çıktı. 1993-1996 yılları arasında 50. Türkiye Hükumeti Başbakanı olan Tansu Çiller’e yönelik geçmişte söylemiş olduğu sözleri şaşkınlık yarattı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun Büyük Birlik Partisi’nin gençlik teşkilatı olan Nizam-ı Alem Ocakları’na ait dergisinde yayınlanan bir söyleşide ifade ettiği düşünceler, oldukça tartışılacak türden. Nizam-ı Alem Dergisi’nin 1996 Ocak sayısının 4-9 sayfaları arasında, ‘Nizam-ı Âlem Ocakları Genel Koordinatörü Yavuz Ağıralioğlu ile Söyleşi’ başlıklı röportajda Ağıralioğlu, " Bir dönem kadın bir başbakan ile yönetilmiş olmanın bahtsızlığını taşıyan müslüman Türk Milleti" sözlerine yer vermiş vedolayısıyla 22. Türkiye Başbakanı Tansu Çiller’in ülkeyi yönetmesini bahtsızlık olarak ifade etmiş.

Ağıralioğlu, bu düşüncelerini ifade etmesinden 12 yıl sonra, Tansu Çiller’in Türk siyasetinde parlattığı Meral Akşener’in Kurucu Genel Başkan olduğu, İyi Parti’ye katıldı. Akşener Cumhurbaşkanı Adayı olurken, Ağıralioğlu da İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu ve seçildi.

İyi Partililer partilerini genç ve kadın partisi olarak tanımlıyorlar. Şuana kadar bu iddiayı istatistiklerine yansıtamasalar dahi, siyasette kadın temsilinin daha üst düzeyde olması gerektiğinin söylemini yapıyorlar.

Yavuz Ağıralioğlu bir kadın tarafından yönetilmeyi bahtsızlık olarak tanımlarken, yardımcılığını yaptığı Akşener’in bir kadın olması ise, kendisi için talihsizlik olsa gerek. Ağıralioğlu’nun cinsiyet ayrımcısı ve çağdaşlıktan uzak düşüncelerinin ortaya çıkması sonrasında, kadın partisi iddiasını sürdüren Meral Akşener’in ne söyleyeceği merak konusu.. KENT YAŞAM- TAYFUN ERCAN

Editör: Haber Merkezi