Gündem dışı söz alarak konuşan Çelik, Avcılar'a yönelik kötü bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek; “Geçmiş olduğumuz meclis toplantısında Avcılar'daki olumsuz haberlere değinmiştim. Başlıklara değinmiştim. Bunlardan birkaçı yanlış anlaşılmaya sebep olmuş. Düzeltmek için bir söz aldım. Yangın dedik. 2017, 2018'de göl kenarında toplanan oltalar yakıldı. Bunlar olmasın dedik. Aynısı bu sene Tahtakale'de yapıldı. Bunlara değindim. Yine kurban alanı toplandıktan sonra yakıldı. Yani yangın çıkabilir normaldir ama belediyenin bunları böyle kaldırması ne derece doğru? Yeşilkent Mahallesi kötü bir durumda. Bunu gizlemeye gerek yok. Sivrisinek dört kişiyi ısırmış, Sağlık Bakanlığı HIV virüsü tespitinde bulunmuş. Ben bunları anlattım. Avcılar'ın niye bir tane olumlu haberi yok. Deprem oldu. Her gün Avcılar konuşuluyor ya. Bakırköy bizden daha kötü ama sürekli Avcılar konuşuluyor. Niye Avcılar? Silivri haber olsun Bakırköy olsun. Avcılar halkı panik içinde. Yine E-5 kenarında üç, dört kanal çekim yapıyor. Bunlar izin alıyor mu?” diye sordu.

RANT İÇİN SORUNLARI ÇÖZEMEDİNİZ

Bir önceki meclis oturumunda Yeşilkent Mahallesi'ne imar verilmemesiyle ilgili Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin kendilerini eleştirdiğini de anımsatan Çelik, “Başkan dedi ki Yeşilkent'te 30 yıl imar vermediniz. Yeşilkent'i bu hale getiren kim? Tamam bizim de hatamız var. Ama maalesef 20 yıldır Avcılar Belediyesi orada bir çözüme gitmemiş. 1 kere Büyükşehir'e plan vermişler o da Değirmenci zamanında. O da yanlış bir plan. Adamın 9 katlı evi var adama 3 kat veriyorsun. Şimdi İBB de sizde. Çözecek misiniz?Rant için sorunları çözemediniz” dedi.

EYÜP SULTAN BABANIZIN MALI MI?

AK Parti'nin İstanbul'da 800 bin oy farkla yenilmesinin altında CHP'nin halkı kandıran yaklaşımı olduğu iddiasında da bulunan Çelik, “800 bin fark yediniz diyorlar. 7 parti bir araya geldiniz kaybettiniz. Şimdi 4 parti bir araya geldiniz. Fark nasıl oldu? Benim Allah'ımı inkar eden bir il başkanı ondan sonra da gidecek Ramazan sofralarına dua edecek. Kimi kandırdınız? İmamoğlu, Eyüpsultan'da Kuran okudu. Hani AK Parti, İslam'ı siyasete alet ederdi? Siz ne yaptınız? Dini siz siz siyasete alet ettiniz” dedi. Çelik'in bu sözleri CHP'liler tarafından “Eyüp Sultan babanızın malı mı?” tepkisiyle karşılık buldu.

BÖYLE KONUŞMALAR BİZİ BÖLER

Çelik'in konuşmasını eleştiren Belediye Başkanı Hançerli ise “Burada hatiplerin konuşmalarını meclis sınırlamalarına tabii tutmak istemiyorum. TBMM'de milletvekillerinin konuşmalarının belli dakikalarla sınırlandığını biliyoruz. Biz burada bunu yapmak istemiyoruz. Fakat hatiplerin de burada olmayan insanlara ve Avcılar'ın gündemi olmayan meselelere ve özellikle birilerinin dinini vatanseverliğini sorgulamaya hakkı olmadığı kanaatindeyim. Böyle konuşmalar bizi bölüyor” dedi.

BU BÖLGELERE VE ALANLARA NASIL ALKOL RUHSATI VERİLDİ?

Avcılar Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyelerinin 'komisyon toplantısını iptal edelim' teklifini makul bulan CHP'li İmar Komisyonu üyeleri daha sonra ise kendi aralarında İmar Komisyonu toplantısı yaparak alkol izni verilmeyecek yerlere alkol ruhsatı verdi. İçki ruhsatı talep eden 8 ayrı mekanın talebi meclisten geçti.

Bizler de Kent Yaşam Gazetesi olarak soruyoruz

Alkol izni verilen yerler kimin, yerlerin ortakları kim?

İçki ruhsatı verilen yerler neresi?

Planlarda dini tesis alanı gözüken bir bölgeye içki ruhsatı verdiler mi?

Sit alanı olan bir yere alkol ruhsatı izni verildi mi?

İçki ruhsatı verilen yerlere yakın ilkokul ve üniversite var mı?

Alkol ruhsatı verilemeyecek bölgelere ve alanlara nasıl alkol ruhsatı verildi? Hangi komisyon üyeleri ve meclis üyeleri imza attı?

Senay GÜNCAVAR BADUR- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi