TBMM, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sarıyer Ayazağa’da sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretler sırasında 1 Kasım’daki seçimin bir inat seçimi olduğunu söyledi. 

Istanbul Milletvekili Engin Altay bugün CHP Sarıyer İlçe örgütünün yürüttüğü seçim çalışmasına destek vermek amacıyla Ayayazağa Mahallesi’ndeki sivil toplum kuruluşlarına yapılan ziyaretlere katıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp’le birlikte dernek ve esnaf ziyaretleri yapan Altay, vatandaşlar tarafından samimi ve sıcak duygularla karşılandı. Mahallede çok sayıda hemşeri derneği bulunması nedeniyle zaman darlığından Trabzonlular, Samsunlular, Sinoplular ve Gerze Kireççukuru gibi bazı derneklere uğrayabilen, bu arada çok sayıda esnafın dükkanına girip hatır soran Engin Altay, uzun yıllar Sinop Milletvekilliği yaptıktan sonra İstanbullulara hizmet vermeye devam etmek için bir kez daha buradan aday olduğunu söyledi.

Her gittiği dernekte yöneticilerle sohbet edip, CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan yasal ve toplumsal düzenleme ve ekonomik iyileştirmelerden söz eden Engin Altay, Sinoplular Derneği’nde yaptığı konuşmada, “Allah var, koalisyon hükümeti kurulmasını Başbakan Davutoğlu istiyordu ama sizlerin de bildiğiniz nedenlerden dolayı kurdurmadılar. Bir kişinin isteği üzerine hükümet kurulamadı. Biz CHP olarak 35 gün boyunca o masaya oturduk ve hükümet kurulması için çabaladık ama olmadı. 1 Kasım’daki seçim bir kişinin tek başına iktidara gelme hırsı yüzenden bir inat seçimidir” dedi.

Sinaoplular Derneği’nde kabalık bir gruba hitap eden Altay’dan önce söz alıp, Altay, Mehmet Deniz ve Cengiz Alp’in hiç bir zaman taleplerini geri çevirmeyen siyasetçiler olduğunu söyleyen Ayazağalı CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Özkan Sucu, “Engin Altay ağabeyimizin ise bize ancak beş yılda bir kez işi düşer o da oy istemek içindir. Bu konuda bize destek vereceğinizden hiç kuşkumuz yok. Şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise, “İş ve aş sorunlarınızı hala çözemediyseniz, 13 yıldır ülkede barış problemi yaşınıyorsa, 21 yıldır aynı zihniyetle yönetilen İstanbul’da altyapı sorunuzu hala çözemediyseniz bunu bir kez daha düşünmeniz gerekir” dedi

“Ben siyaseti hayatım boyunca üç şey için yaptım” diyen Engin Altaylı ise, “Siyaset üç şey üzerine yapılır, üçü de millet üzerinedir. Bunlar; milletin huzuru, miletin refahı, milletin hukukudur. Gerisi hikayedir.. Siyaseti yaparken biraz dürüst, biraz namuslu, biraz da doğru olmak lazım. Samimi olmak, orda başka burda başka konuşmadan, milleti soymadan, devletin imkanlarını eşe dosta peşkeş çekmeden, biz kandırıldık demeden, bir çocuk yatağa aç giriyorsa onun derdiyle dertlenerek siyaset yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle Türkiye’nin bir yılının kaybedildiğini söyleyen Engin Altay, kendisini dinleyen vatandaşlara, “Giden sizin bir yılınız” dedikten sonra 7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan sonuca göre oluşturulmak istenilen koalisyon hükümeti görüşmelerine de açıklık getirdi. Engin Altaylı şunları söyle devam etti:

“Biz bir tablo ortaya koyduk, dış politika, ekonomi, yeni bir anayasa yani demokrasinin daralan kanalların açılması, kürt sorunu, terör, iç barış ve eğitim önemli öncelik dedik ve bu konularda acele hamle yapmak gerektiğini söyledik, bunun için de geniş tabanlı, yüksek profilli, kabiliyet ve kapasitesi yüksek bir hükmete ihtiyaç var diyerek, bizi oyaladıklarını bile bile 35 gün o masada oturup, bu meseleleri konuştuk. Ama hükümet kurdurulmadı. Bir inat uğruna, bir kişinin tek başına iktidar olma hırsı uğruna hükümet kurulamadı. Bu yüzden 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan seçim bir inat seçimidir.”

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi