KÜÇÜKÇEKMCE- İstanbul’da ortaya çıkan skandal haberde, 115 küçük yaştaki kız çocuğunun Hastane’de doğum yaptığı ve yasal olarak Hastanenin bunu emniyete bildirip yasal işlem yapılmadığı haberi ülkeyi ayağa kaldırdı.Ülke genelinde sivil toplum örgütleri ve kadın hareketleri protesto eylemleri yaptı.

HASTANE ÖNÜNDE EYLEM

CHP Küçükçekmece ve ÇYDD Küçükçekmece örgütlerinin ortak eylemi olayın geçtiği Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde yapıldı.Hastane önünde toplanan kalabalık grup, tedavi için hastaneye gelen hasta ve yakınları tarafından ilgi ile izlendi. Basın bildirisini ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya okudu. Ülke yönetiminin kız çocuklarına zeval gördüğü olumsuzlukları anlatan bildiri alkış ve hükümeti protesto sloganları ile sık sık kesildi.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Eylemde konuşan CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan cinsel ayrımcılığa karşı ve kız çocuklarına yaklaşımın karanlık çağların yaklaşımı olduğunu söyledi. Destek için eyleme katılan CHP Milletvekili ve olayı Meclis’e taşıyan Ali Şeker bu işlerin peşini bırakmayacaklarını söyledi.Hastane’nin bulunduğu ve İstanbul’un en büyük Mahallesi olan Atakent Mahallesi’nin Muhtarı Halime Totkanlı’da eyleme destek vererek eyleme katıldı. CHP Eski İlçe Başkanı Haydar Koparan ve eski - yeni yöneticilerin birlik görüntüsünün verdiği eylemde sık sık “Hak Hukuk adalet”,”Başhekim istifa”,”savcılar göreve”,”hükümet istifa” sloganları atıldı.

Uygur Erol-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi