BAHÇELİEVLER- İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı basınla tanışma toplantısında bir araya geldi. Bahçelievler’de bulunan Yaren Cafe Restorant’ta düzenlenen akşam yemeğinde gazetecilerle buluşan İYİ Parti Bahçelievler Yönetim Kurulu üyeleri İYİ Parti’nin gün geçtikçe Türkiye siyasetindeki yerinin sağlamlaştığını ifade ederek toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti. Düzenlenen tanışma toplantısına Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Elmas Gırağos, Kurucular Kurulu Üyesi Merrin Hasipoğlu, Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit,  Bakırköy İlçe Başkanı Ertuğrul Şen ve Güngören İlçe Başkanı Ayhan Kurt da katılım sağladı.

‘MERKEZ PARTİSİYİZ’

Gerçekleşen toplantıda konuşan İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hamdi Karakaya, “Kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin birbirine saygı duyduğu, bu güzel ülkede kimsenin bir başkasına minnet duymadan, hür ve bağımsız yaşama isteği İYİ Partiyi çıkarmıştır. Sadece Allah’a kul oluruz. Kula kul olmadan başı dik, onurlu bir vatandaş olma talebi İYİ Parti’yi doğurmuştur. Artık halkımız Bütün Türk Milletini  kucaklayacak bir siyasi kuruluş ve bir lider istemektedir. Bunu da İYİ Parti’de ve Meral Akşener de görmüştür. Bu çatının altında buluştuk. Bu siyasi şemsiyenin altında ortak bir söylem ve eylem birliğini hep beraber kuracağız.  Hiçbir partinin devamı değiliz, hiçbir partinin mütemmim cüzi değiliz. Milletin bütünlüğü, ülkenin bekası, vatanseverlik noktasında birleşen tam bir merkez partisiyiz” dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

İYİ Parti’nin siyaset sahnesine çıkma sebeplerini anlatan Karakaya, “Türkiye, dışta bir yalnızlığın içine çekilmiş, kavga etmediğimiz ülke ve siyasetçi kalmamıştır. Irak ve Suriye politikaları iflas etmiş, etrafımız kan gölüne dönmüş, bu savaşlar sebebiyle ülkemize 4 milyona yakın mülteci gelmiş, bu mültecilerin, bugün ve yarınlarda ülkemize nasıl büyük sorunlar çıkaracağı aşikardır. Bir buçuk sene önce  15 Temmuz süreci yaşanmış, yıllardır hükümetleri beraberce yürüttükleri FETÖ darbe yapabilecek noktaya gelmiştir. Hain gecede  250 vatandaşımız şehit edilmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Bu darbe teşebbüsünden dolayı 200 bin kişi takibata uğramıştır. Darbe teşebbüsüyle olağanüstü hal ilan edilmiş, bu bahane edilerek bir sinek avı başlatılmıştır. Bizler bu Fetöye yalancı peygamber yaratıyorsunuz dedikçe, iktidar sahipleri bizi din düşmanlığıyla suçlamışlardır” diye konuştu.

AMAÇLARINDAN SÖZ ETTİ

Başkan Hamdi Karakaya İYİ Parti’nin amacını şöyle açıkladı:“Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak, çağdaş medeniyeti yakalamak, sevgi ve saygı dilini hakim kılmak, parlementer sistemi yaşatmak, denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak, fırsat eşitliğini sağlamak, mülkiyet hakkını korumak, inançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak, bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak, yolsuzlukla tam ve etkin  mücadele etmek.”

Tayfun Ercan-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi