BAKIRKÖY- Bilndiği gibi geçtiğimiz günlerde CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı binasında yapılan Devir Teslim töreninde eski ilçe başkanı Celal Sevinç’e, yeni seçilen bir il delegesinin hakarette bulunduğu gündeme düşmüş ve sosyal medyada çokça tartışılmıştı. Söz konusu İl Delegesi’nin kendisi olduğunu söyleyerek, “Tepkimi küfürle karıştıranları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum” diyen CHP Bakırköy İl Delegesi Orhan Cemail, yaşananları anlattı.

‘KİMSE BANA ANLATMASIN’

CHP Bakırköy eski İlçe başkanı Celal Sevinç’e küfre varan hakaret doğrultusunda sözler sarfettiğine dair Sosyal Medya’da yapılan eleştirileri, bilip bilmeden konuşmak’ olarak değerlendiren CHP’li İl Delegesi Orhan Cemail, “40 yıldır tanıdığım Celal Sevinç’i bana kimse anlatmasın. Ben onun eşini de, ailesini de çok yakından tanırım. Ben kimsenin eşine, dostuna, ailesine küfür etmem. Hele Celal’e küfür etmem,ettirmem de” diyerek açıklamalarına başladı.

‘KENDİSİNE DE SÖYLEDİM’

50 yıldır Bakırköy de yaşadığını, eski dönemlerde Kurultay Delegeliği, Gençlik Kolu sekreterliği ve dernek başkanlığı gibi pek çok görevde yer aldığını ifade eden Cemail, 76 yılından beri tanıştıkları Celal Sevinç’le de, tanzim satışların olduğu dönemlerde farklı şubelerde çalıştıklarını belirtti. Kendisinin o dönemlerde Genel İş Sendikası Genel Kurul Delegesi, Celal Sevinç’in de sendika temsilcisi olduğunun altını çizen Orhan Cemail, “İlçede düzenlenen devir teslim töreninde konuşan eski İlçe Başkanı Celal Sevinç’i, anlattıkları yüzünden oturduğum yerden eleştirdim. Eleştirilerimde tepki gösterdiğim herşeyi de, daha sonra ilçe binası önünde kendisine söyledim” diyerek devam etti.

‘YALAN SÖYLÜYORLAR’

Tepkilerinde asla, küfür, kişiğine hakaret gibi bir söyleminin olmadığının altını çizen Orhan Cemail, “Küfre dair ne söyleniyorsa yalan söylüyorlar. Ben yapmış olduğu İlçe Başkanlığı görevinde başarılı olmadığını her zaman, her yerde söyledim. Biz zaten ilçe yönetimini ve dolayısı ile CHP’li olan belediye yönetiminin çalışmalarını beğenmediğimiz için bir araya gelen ‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ hareketi adıyla  yola çıktık” dedi.

‘SİTEM ETTİM’

Söz konusu devir telim töreni sonrası ilçe binası önünde partili bir başka arkadaşı ile durduğunu, o sıra da Celal Sevinç’in yanına gelerek “Sen benim hakkımda mı konuştun” dediğini söyleyen Cemail, “Konuşmanda bu salonda hep aynı yüzler var dedin. Ben de yalan söyleme bak salondaki yüzler değişti, daha da değişecek. Ayrıca ‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ olarak katıldığımız bir toplantıda yaptığım eleştirilere karşılık, sen beni Devlet Bahçeli ile aynı kefeye koydun. Ben Bakırköyü Bakırköylüler yönetsin diyorum” şeklindeki sitemkar tepkilerini Celal Sevinç’in kendisine söylediğini ifade etti.

‘BUNUN NESİ YANLIŞ ANLAŞILIYOR’

Bakırköy’ün, eğitimli, kültürlü, ileri düşünceli, geniş bir bilgi birikimine sahip, ülkesinin ve insanlığın sorunlarıyla ilgilenen, kendini ifade eden ve ifade edilmesine de izin veren bir anlayışta olduğunu, bunun karşılığında da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 70 oy aldığını, yeni dönemde ise ilçe ve belediye yönetiminin bu yeterliliğe sahip olmadığını düşündüğünü söyleyen Orhan Cemail, “Bakırköy’lü Bakırköy’ün ortak değerlerine sahip çıkandır dedik. Bunun nesi yanlış anlaşılıyor” diye sordu.

‘BUNDAN SONRA SANA CELAL DİYORUM’

Celal Sevinç’in ailesi ile de yakinen tanıştıklarını söyleyen Orhan Cemail, son olarak, “Bu güne kadar eşine abla, sana Celal Abi diyordum. Bundan sonra sana Celal diyorum” şeklinde duygularını ifade ettiğini ve Celal Sevinç’in yanından ayrıldığını söyledi. Yaşanan olayların bundan ibaret olduğunu söyleyen CHP İl Delegesi Orhan Cemail, “Celal Sevinç bana sen benim hakkımdamı konuşuyorsun dediğin de, arkasından konuştuklarımı da, düşündüklerimi de söyledim. Ama küfür ettiğime dair bir şeyin söylendiğini o an bilseydim, sana söyleyenleri hazır ikimizde buradayken getir yüzleşelim derdim” diyerek, sosyal medya üzerinden olayların çığırından çıktığını hayretle izlediğini söyledi.

‘YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI’

‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ olarak yola çıktıkları ilk günden beri tüm söylemlerinin açık olduğunu, hiç kimseye hakaret, ayırımcılık, ötekileştirme, aşağılama ve suçlamada bulunmadıklarını söyleyen Orhan Cemail, “Söylem de değil, eylem de yapabileceklerimiz olduğunu göstermek adına mensubu olduğum hareketteki arkadaşlarımı temsilen il delegesiyim. Özellikle partimin 6 okunun ne olduğunun bilincindeki gençlerin ve kadınların önünü açmak için mücadele eden bir abi olarak devam edeceğim. Ayrıca CHP anlayışının ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini söylemek için il delegesi olmama gerek yok. Düz bir üye, ya da ülkesinin geleceğini düşünen sade bir vatandaş olarak da yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dedi.

‘HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM’

Konuyla ilgili konuştuğumuz eski ilçe başkanı Celal Sevinç, Orhan Cemail’in anlattıklarını bire bir teyit ederken, “Bende sosyal medyadan takip ediyorum ve hayretle izliyorum. Bir kişi de çıkıp demiyor ki, ‘Orhan arkadaşımız da halt etmiş’ Aksine teşvik edip olayı provoke ediyorlar.” diyerek  yaşananları anlattı. “Evet ben ilçe binası önünde karşılaştım, konuştum. Aramızda aynen bu diyalog geçti ama bana küfür ettiğini söylemedi” diyerek konuşmasını sürdüren Sevinç, “Hala bana tam olarak nasıl bir cümle kurduğunu, olaya şahit olan iki arkadaşım söyleyemedi. Şahitler ama olaylar daha fazla büyümesin diye şahsıma ifade etmiyorlar. Bende gerekli disiplin işlemleri için müracat ettim. Hukuki olarakta sürecin işlemesi için müracat edeceğim” dedi.

‘KENDİ VİCDANI İLE YAŞASIN’

“Ben hiç kimsenin şemsiyesini tutacak ya da taşıyacak adam değilim” diyerek açıklamalarına son veren CHP Bakırköy eski İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Kişilere değil makama saygım sonsuzdur. 5 yaşında bir çocuk gelse ziyaretime, ayağa kalkar ceketimi düğmelerim. Kimseye hakaret noktasında bir cümle etmem, zaten edemem. Bu benim hem kişisel, hem de parti terbiyemdendir” diyerek devam etti. “Siyaseten yapılan tüm eleştirilere açığım. Yanlış yaptığıma dair bir düşünce ifade edilirse, cevap verir, gerekirse özür diler bunu da erdem bilirim” diyerek açıklamalarına son veren Sevinç, “Kişiliğime hakaret noktasında laf eden karşısında beni bulur. Kendi vicdanı ile yaşasın” ifadeleri ile konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi