CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Berke Merter önümüzdeki günlerde artacağı tahmin edilen soğuk havalarda sokak, park, metruk bina ve cami avlularında yaşam mücadelesi veren evsiz vatandaşların soğuklar bastırmadan spor merkezlerine yerleştirilmesi önerisinde bulundu.

‘KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ’

Merter söz konusu önergesinde “İstanbul İlimiz de soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlarımız spor salonlarında toplanarak sadece donma riskine karşı birkaç gün barındırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılmaktadır, sonrasında da kaderlerine terk edildiği ortadadır. Dondurucu soğuklarda alınan bu tedbirler geçici olmasın; kadın, erkek yüzlerce insanın aynı ortamda ve uygunsuz şartlarda misafir edilmesi de göz önündedir ve bu durum yürekleri yaralamaktadır ve artık son bulmalıdır” dedi.

‘HEP BERABER SON VERELİM’

Berke Merter, devamında, “İstanbul’da Kadın Sığınma Evleri’nin, Çocuk Barınma Evleri’nin yetersizliğinin yanı sıra kimsesizler ve düşkünler için de merkezlerin bulunmaması da oldukça düşündürücüdür. Kış aylarında spor salonlarına alınan kimsesiz insanlarımız yaz aylarında tekrar sokağa bırakılıyor. Bu üzücü duruma son vermek için İstanbul Büyükşehir Meclisi Üyeleri olarak bizlerin görev ve sorumluluk alanında olan bu duruma gelin hep beraber son verelim, gelin bir ilke imza atalım, kimsesizler ve düşkünler için yeni barınma yerleri kazandıralım” ifadelerini kullandı.

Fidan Uğur-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi