Kişilerin küçük yaştan itibaren diş bakımı alışkanlığı edinmeleri, diş sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Ne yazık ki, diş hekimine gitmek için mutlaka bir diş sorununun olması gerektiğine dair yanlış algı bulunmaktadır. Halbuki dişlerin sahip olduğu sağlığı koruyabilmek adına da düzenli olarak diş kontrolüne gitmek gerekir. Vücuttaki diğer organların da sağlıklı olabilmesi için diş sağlığına önem verilmelidir.

Diş sağlığıyla alakalı; ağız ve diş sağlığı merkezi, diş kliniği ve ağız ve diş sağlığı hastanesi gibi kurumlara başvurulmaktadır. Ağızda oluşan bakteriler, diş bakımı yapılmadığı takdirde diş çürüklerine sebep olmaktadır. Çürüklerin tedavi edilmemesi halinde de şiddetli diş ağrısı ve diş etinde şişlikler gibi şikayetler açığa çıkmaktadır. Bu aşamaya gelmemesi için erken müdahale çok önemlidir. İstanbul Dental Care, uzman ekibiyle diş ve diş eti hastalıklarına dair her konuda yanınızda!

Sağlıklı Dişlere Sahip Olmanın Yolları
Piyasaya sunulan bir çok ürün ve düzensiz beslenme alışkanlığı gibi durumlar ağız ve diş sağlığı için tehlike arz eder. Ağız ve diş sağlığını koruyabilmek için doğru beslenmeye özen göstermek ve uzmanların tavsiye ettiği ağız bakım ürünlerini kullanmak büyük önem taşır. Fayda sağladığına dair kesin bilgi bulunmayan ürünlerin kullanımı ağız ve diş sağlığının bozulmasına sebep olabilmektedir. Peki, sağlıklı dişlere sahip olmak için ne yapmalı? İşte cevapları…

Kişiler, ağız ve diş sağlıklarını koruyabilmek için öncelikle alanında uzman hekimlerin önerilerini dikkate almalıdır. Uzmanlar, dişlerin günde iki kez fırçalanmasını önermektedir. Bu fırçalama işlemi sabah ve gece yatmadan önce olmak üzere düzene oturtulmalıdır. Düzenli olarak dişlerin fırçalanması ağızda bakteri oluşumunu engelleyeceği için diş çürüklerinin de önüne geçilmiş olur.

Dişlerdeki besin artıklarının güzelce temizlenebilmesi için diş hekimlerinin hastalarının ağız yapısına uygun olacak şekilde önerdiği diş fırçaları tercih edilmelidir. Diş temizliğinin detaylı olarak yapılabilmesi ve diş aralarında kalan besin artıklarını iyice temizleyebilmek için diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipinin nasıl kullanılacağını bilmeyenler, diş hekimlerinden kullanım hakkında yardım isteyebilir.

Uzmanlar, dişler fırçalanırken mutlaka dilin de fırçalanmasına özen gösterilmesini önermektedir. Diş çürüklerine sebep olan en önemli etken dilde oluşan bakteri plağıdır. Fırça yardımıyla dil de temizlendiğinde, bakteri plağının oluşumu engellenmiş olur. Diş için tercih edilecek fırçanın yumuşaklığı, diş eti hassasiyetine göre seçilir. Çok sert olmayan, yumuşak başlı fırçalar, diş temizliği için uygundur. Ekstrem bir diş eti rahatsızlığı bulunanlar, mutlaka diş hekimlerinden uygun fırça önerisinde bulunmalarını rica etmelidir.

Diş fırçalama işleminin minimum iki dakika olması önerilmektedir. Bu süre, dişlerin ilk aşamada güzelce temizlendiğinden emin olmak için idealdir. Nefesin ferah olması için ağız gargarası ve ağız spreyi gibi ürünler kullanılabilir. Bu ürünlerin kullanımının da hekim denetimi ve önerisinde olması önemlidir. Aynı şekilde diş beyazlatan ürünlerin de hekim kontrolünde kullanılması önerilmektedir.

Dişlerdeki diş taşlarının da daha büyük sorunlara sebep olmaması için düzenli olarak temizlenmesi önerilmektedir. Sert kabuklu besinler, diş minesini zedeyebileceği için bu besinleri dişlerle kırmamaya dikkat etmelidir. Bunun yanı sıra diş minesinin zarar görmemesi için  diş gıcırdatma ve diş sıkma gibi şikayetlere çözüm üretmelidir. Bunun için özellikle diş sıkma ve diş gıcırdatma aparatı kullanılmaktadır.

Ağız içindeki tükürük salgısını artırmak da ağız ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Limon, mandalina, greyfurt ve portakal gibi tükürük salgısını artıran meyveler tüketmek de oldukça önemlidir. Diş minesine zarar veren asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Şekerli sakızlar, dişe yapışan yiyecekler, sigara ve kahve kullanımına ara verilmeli, mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Her yemeğin ardından muhakkak ağız çalkalanmalı ya da gargara yapılmalıdır. 

Uzmanlar, diş çürüklerinin önüne geçilmek için süt ve süt ürünü tüketiminin çok önemli olduğuna vurgu yapmaktadır. Özellikle peynir, yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir. Diş macunu kullanımında da, diş pırçasına macunu komple sıkmak yerine mercimek büyüklüğünde sıkmaya dikkat edilmelidir. Fazla diş macunu kullanımının daha fazla dişleri beyazlatacağı algısı yanlıştır. Nişastası fazla olan besinlerin tüketimi sınırlandırılmalıdır. Uzmanlar nişastası bol ürünlerin ağızda bakteriyel asidi artırdığına ve diş çürümesini hızlandırdığına dikkat çekmektedir.

Her gün 1 bardak yeşil çay içilmesinin de diş ve diş eti rahatsızlıklarını önlediği söylenmektedir. Bu konu hakkında da hekiminize danışmanızda fayda var. Diş fırçalama düzeninin; fırçanın hassas bir şekilde diş üzerinde aşağı yukarı hareket ettirilmesiyle sağlanmasına dikkat edilmelidir. Fırçalama sırasında diş etlerinde herhangi bir kanama oluşuyorsa, diş eti hastalığının habercisidir. Diş etinde kanama olduğu takdirde, zaman kaybetmeden diş hekimine kontrole gidilmelidir.

İstanbul Dental Care ile Dişlerinize Hakettiği Özeni Gösterin!
İstanbul Dental Care, medikal ve estetik tüm diş tedavilerini içeren geniş repertuara sahip bir diş kliniğidir. Ağız ve diş sağlığı alanında 2008 yılının başında hizmet vermeye başlamıştır. İDC bünyesinde laminalardan implantlara, implantlardan zirkomyumlara kadar birçok diş tedavisi uygulanmaktadır. Hizmetlerini pandemi koşullarına uygun olacak şekilde steril olarak sunmaktadırlar. İDC bünyesinde hizmet veren diş hekimleri Endodonti, Pedodonti, Periodontoloji ve Ortodonti gibi farklı alanlarda uzmanlaşmışlardır.

İstanbul Dental Care, komple diş değişikliği yaptırmak isteyen yabancı hastaları için pek çok opsiyon sunar. Yabancı hastalarının sadece diş tedavi sürecine odaklanabilmesi için ulaşım, konaklama ve tedavi masraflarının dahil olduğu paketler sunmaktadır. Bu özel paketler aracılığıyla yabancı hastalar hem rahat bir tedavi süreci geçirmekte hem de İstanbul’u daha yakından keşfetme imkanına sahip olur.

Yabancı hastalara sunulan paketlerde, hasta isteği de göz önünde bulundurularak otel ve transfer opsiyonları da sunulur. Bu opsiyonlar sayesinde de hastalar kendi bütçelerine uygun paketleri seçme hakkına sahip olurlar. İstanbul Dental Care tarafından tercihe sunulan oteller kliniğe yakın olup, şehir merkezi bölgelerinde yer alır.

İDC ailesinin gündeme dair misyonu, hastalarının pandemi koşullarına uygun olacak şekilde can güvenliğini tehlikeye atmadan tedavilerini sürdürmektir. Hastaların isteklerine başarılı bir şekilde geri bildirimde bulunmak ve tedavi sürecinde de işlemleri en steril biçimde yapmaktır. Misyonu ise, Türkiye’de faaliyet gösteren diş klinikleri arasında en bilinen klinik olarak tanınmak ve bu başarısını uluslararası seviyeye taşımaktır.

İDC bünyesinde yapılan tedavilerin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinin başında, tedavi esnasında kullanılan materyallerin ve laboratuvar ortamının kaliteli olması gelir. Bunun yanı sıra, en çok tercih edilen zirkonyum kaplama, lamina porselen, implant, invisaling ve diş beyazlatma işlemlerinin hastaların hayalindeki diş görünümüne en yakın sonucu vermesidir. İstanbul Dental Care, alanında uzman hekimleriyle hayalinizdeki diş görünümüne kavuşmanız için hizmetinizde!

Editör: Haber Merkezi