EFSUN AYTAN IŞIKTAŞ/İSTANBUL

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı  Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de  yaptığı  basın açıklaması ile yaklaşan noel ve yılbaşı öncesinde ,vatandaşların tatil planlarının  gözden  geçirilerek, etkinliklerini iptal etmeye  çağırdı. Ghebreyesus, "İptal edilen bir etkinlik, iptal edilen bir hayattan daha iyidir" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü, vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Tedros Adhanom Ghebreyesus, yılbaşı etkinliklerinin vaka sayılarının artmasına, sağlık sistemlerinin üzerine aşırı yük binmesine ve daha fazla ölüme yol açacağı konusunda uyardı ve insanları bir araya gelmeyi ertelemeye çağırdı.

"Bu bazı durumlarda etkinliği iptal etme ya da erteleme anlamına gelebilir" diyen Dr. Ghebreyesus, "Bir etkinliğin iptal edilmesi, bir hayatın iptal edilmesinden daha iyidir" diye konuştu.

"HEPİMİZ BU SALGINDAN BIKTIK“

Başkan, Omicron varyantının Delta varyantından daha hızlı yayıldığını ve aşı olmuş veya Covid-19 hastalığını geçirmiş kişilerde de enfeksiyonlara neden olduğunu söyleyerek, "Hepimiz bu salgından bıktık" dedi. Dünya ülkelerine Covid-19 salgınını bitirmek adına gerekli kararları almak için birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Cenevde’de gazetecilerle konuşan DSÖ Genel Direktörü, “2022 bizim pandemiyi bitirme yılımız olmalı” dedi.

Kaynak

The Guardian Gazetesi

Editör: Haber Merkezi