Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana'da İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından virüsün İstanbul'daki durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul dışında tüm illerde vakaların azaldığını ifade etti. Son haftalarda il ziyaretleriyle tek tek değerlendirmeler yaptığını söyleyen Koca, ''İstanbul'daki azalışın önümüzdeki haftalarda belirginleşeceğini, Türkiye'de vakaların -İstanbul dışında- azalmadığı bir il olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum" ifadelerini kullandı.

'ANADOLU'NUN ÇOĞU İLLERİ SALGININ BİRİNCİ PİKİNİ YAŞAMADI'

Eylül ayı başından itibaren giderek yoğunlaşan, arta bir vaka sayısıyla karşı karşıya kaldık diyen Koca, ''Özellikle bayram sonrası bu artışı bütün Türkiye'de yaşadık. Yaşamadığımız herhangi bir ilimiz olmadı. Köylere kadar salgının yaygın hale geldiğini gördük. Daha önce salgının ilk pik döneminde ağırlıklı İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya söz konusu iken aslında Anadolu'nun çoğu illeri salgının birinci pikini yaşamadı. Esas dalgayı Anadolu şu Eylül ayı itibarıyla daha yaygın bir şekilde yaşamış oldu. Burada artmayan, vakanın artmadığı bir ilimiz olmadı'' ifadelerini kullandı.

ANKARA VE İSTANBUL AÇIKLAMASI

Sadece 3 haftalık dönemde bütün Türkiye'de iniş yaşandı diyen Koca, ''Ankara'da İstanbul'un 2 katı olan vakadan bahsetmiştim 2 hafta önce. Şu an Ankara'da İstanbul'un yarısına indi. Vakayı gizleyerek rakamı indirebilir misiniz? Şu dönemde hangi vatandaşımız 1 ay öncesine göre etrafında pozitif vakaların azalmadığını söylenebilir. Hangi çalışanımız 1 ay öncesine göre polikliniğe müracaat eden hasta sayısının azalmadığını söyleyebilir. Türkiye'de azalışın olmadığı hiçbir ilin olmadığını söyleyebilirim. İstanbul'daki azalışın da önümüzdeki haftalar daha da belirginleşeceğini tahmin ediyorum. Şu anda İstanbul haricinde azalışın olmadığı hiçbir ilimizin olmadığını söylemek istiyorum'' dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi