İstanbul'da yaşayan Uğur Cem Gürpınar ve Andrea Gürpınar çifti SMA Tip-1 hastası olan 1,5 yaşındaki oğulları Mert Adrian için yardım bekliyor. Minik Mert Adrian'ın adım atabilmesi ve sağlığına kavuşabilmesi için 2.4 milyon dolar bedelindeki gen tedavisini görmesi gerekiyor.

''6 AYDAN AZ SÜREMİZ VAR''

Tedavi için az süreleri kaldığını belirten Baba Uğur Cem Gürpınar,  ''Oğlum, SMA Tip-1 hastası. Mert Adrian'ın adım atıp yürüyebilmesi için, 2.4 milyon dolar bedelindeki Zolgensma isimli gen terapisini alması gerekiyor. Mert şu anda 1,5 yaşında. 6 aydan az süremiz var. Mert emekleyemiyor, ayakları üstüne basamıyor, yürüyemiyor, öksüremiyor. Akciğer kasları gelişemediği için en ufak enfeksiyon bizim için yoğun bakımlarda haftalar demek. Her gün ona kendi imkânlarımızla fizik tedavi sağlasak da maalesef hastalığı sebebiyle daha kötüye gitmesi muhtemel’’ dedi.

KAMPANYA BAŞLATTILAR

Sosyal medya üzerinden minik Mert’in tedavisi için bağış kapmanyası başlattıklarını ifade eden Gürpınar, ‘’ Bizler her anne baba gibi çocuğumuzla hayal ettiklerimizi gerçekleştirmeyi, onun koşup arkadaşlarıyla oynadığı ve kendi başına ayakta durabildiği günleri görmeyi hayal ediyoruz. Bu hayallerimizin gerçekleşebilmesi için bu zorlu süreçte sizlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Bu sebeple bir kampanya başlattık'' diye konuştu.

İSPANYOLLAR DESTEK OLDU

Mert Adrian'ın annesinin İspanyolca öğretmeni olduğu ancak oğluna baktığından çalışamadığı da belirtilirken İspanya'daki bazı televizyon kanallarının da Mert için oluşturulan yardım kampanyasının tanıtımına destek olduğu kaydedildi.

Kaynak:  Polemik Haber

Editör: Haber Merkezi